L’Hospital Universitari Mútua de Terrassa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, són les seus del curs de formació de l’AEC sobre cirurgia HBP per a residents. Una proposta dirigida a metges residents de Cirurgia General i Digestiva de 4rt i 5è any, el primer curs d’aquest any 2022 sobre Cirurgia hepatobiliopancreàtica promogut per l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC) se celebrarà entre els dies 28 de febrer i el 4 de març. La direcció anirà a càrrec del doctor Esteve Cugat, que és el coordinador de la Unitat conjunta de Cirurgia HBP d’ambdós centres i Cap Clínic del servei de Cirurgia General de l’HUMT.

Els objectius que persegueix són abordar la integració d’una unitat de cirurgia HBP en un hospital de referència, consolidar i ampliar conceptes de forma multidisciplinar relatius a cirurgia hepàtica i pancreàtica, així com fomentar la participació de tots els presents en les sessions quirúrgiques.

Aquests seran els docents

Dilluns, dimecres i dijous el curs tindrà lloc a l’hospital Mútua de Terrassa i dimarts i divendres a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Com a docents hi participaran el doctor Esteve Cugat, la doctora Maribel García, el doctor Eric Herrero i la doctora. Judith Camps -tots ells de l’HUMT- i en el cas de Can Ruti els docents seran el doctor Pardo, el doctor Espin, el doctor Navinés, el doctor Cremades així com la doctora Vidal.

Sessions teòriques impartides

Els residents participaran en les sessions teòriques impartides pels professionals de la pròpia Unitat HBP, assistiran als comitès de tumors de patologia hepatobiliopancreàtica d’ambdós centres i participaran activament en les intervencions quirúrgiques programades per a aquells dies.

Es tracta d’un curs formatiu orientat a la cirurgia mínimament invasiva -tant laparoscòpica com robòtica- el qual comptarà amb la integració de models 3D de planificació preoperatòria i sistemes de realitat augmentada intraoperatòria.

Nou comentari

Comparteix