MónTerrassa
Mútua incorpora la decoració a Oncologia per potenciar l’estat anímic dels pacients
  • CA

L’Hospital Universitari MútuaTerrasa (HUMT) ha esdevingut el primer centre que utilitza l’alta decoració en totes les seves instal·lacions dedicades a pacients oncològics per potenciar la seva vessant anímica i incidir així en la seva qualitat de vida. Sota el nom de Maya’s Illusion, el projecte transforma totes les àrees utilitzades pels pacients amb càncer de l’HUMT en zones decorades amb l’objectiu d’humanitzar l’experiència assistencial i terapèutica dels malalts oncològics. En aquest sentit, els espais destinats a l’administració de la quimioteràpia, les sales d’espera per rebre l’esmentat tractament així com les Consultes Externes han estat transformades per Lázaro Rosa Violán -decorador d’un dels estudis més reconeguts a nivell internacional- i l’HUMT s’ha convertit així en un centre pioner en la utilització dels elements decoratius per millorar la qualitat de vida dels pacients.

L’HUMT dóna servei a més d’un milió d’habitants del Vallès Oriental, Occidental i l’àrea d’influència de Manresa i una setantena de persones reben diàriament tractament oncològic, inclosa la sòcia fundadora d’aquest projecte, Maya Recio. La iniciativa l’ha dut a terme ella juntament amb l’empresària i experta en decoració Natalia Roca (pertanyent a l’estudi Ridox) a través de la fundació Maya’s Illusion. Ambdues han liderat l’esmentat projecte que deriva d’una il·lusió conjunta: transformar els espais oncològics en zones que transmetin positivisme i convidin a rebaixar l’estrès emocional dels malalts de càncer.


Per al Dr. Lluís Cirera, cap de Servei d’Oncologia de l’HUMT, “el projecte Maya’s Illusion és una iniciativa original i trencadora; original per la seva voluntat d’oferir un ambient càlid i acollidor als espais on malalts oncològics passen moltes hores d’angoixes i sofriments i
trencadora perquè és una de les primeres orientades a aconseguir un canvi cultural als hospitals: la humanització dels espais sanitaris”. “Era el meu somni, i ara és una realitat encara més gran del que havia imaginat. Perquè el càncer es suporta molt millor si s’obre la porta d’un altre món a què escapar-se, encara que només sigui amb la imaginació. Viatjar de la realitat a la ficció, anada i tornada, anada i tornada “, explica Maya Recio. Per la seva banda, Natalia Roca, sòcia cofundadora detalla: “Entre tots hem convertit una sala freda i sense ànima en un espai més acollidor que ajudi a fer volar la imaginació”.

En aquest primer projecte han col·laborat també empreses vallesanes com HP, MacTac, Ideaprint o Serafí, entre altres, mitjançant les quals ha estat possible la realització tècnica de la decoració dels espais en qüestió. La iniciativa també s’ha pogut materialitzar gràcies a altres col·laboradors com Flashdeco, Roca Junyent, Il Caffé Di Francesco, 023 o FECEC. A més, l’esmentat projecte ha estat guardonat recentment com a millor projecte col·laboratiu del sector per l’Habitat Clúster de Barcelona en el marc dels “Habitat Talent Awards”, uns premis concebuts amb l’objectiu posar en valor el talent del sector hàbitat a Catalunya. La primera fase del projecte ja ha estat completada i des de Maya’s Illusion s’espera poder ampliar aquesta iniciativa a hospitals de tot el país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa