Mútua de Terrassa estrena una UCI del segle XXI
Mútua de Terrassa estrena una UCI del segle XXI | Cristóba Castro

!--akiadsense-->

La nova UCI de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) presentada aquest divendres al matí s’ha dissenyat per permetre un canvi de paradigma: centrar el focus en el pacient i els seus familiars situant-los en el centre de la gestió i les cures.

Tradicionalment, les UCIS han estat espais tancats i amb un estricte horari de visites. Els avenços tecnològics han repercutit en una millora de la pràctica mèdica però la humanització en els espais i en el tracte cap al pacient no havia estat una qüestió preponderant. A l’HUMT, aquesta nova manera d’entendre la UCI de forma més humanitzada s’ha concebut com una prioritat.

S’ha organitzat amb l’objectiu de millorar la privacitat, el benestar i el confort de pacients i familiars d’acord amb les seves necessitats personals i emocionals. El pacient crític és especialment vulnerable i per tant necessita una atenció confortable i humana. Així doncs, l’horari d’accés als familiars manté la seva flexibilitat i també es facilita als familiars l’acompanyament continuat -amb intimitat i sense pressions d’espai- en totes les fases de l’atenció al malalt crític.

A més, les noves instal·lacions possibiliten als professionals dur a terme la seva tasca assistencial en espais més funcionals, amb llum natural i millor circulació. Gràcies a l’optimització, la unitat augmenta la superfície per atendre als malalts més complexos, amb majors requeriments de suport vital i que precisen tècniques més complexes i més vigilància i monitorització.

La nova UCI, ubicada a la planta 4, incrementa la dotació de llits de 12 a 14 i ofereix la possibilitat d’atendre fins a 20 pacients en cassos de necessitat derivats de situacions excepcionals. Els boxs -tots ells amb il·luminació exterior natural- estan equipats amb portes i finestres amb capacitat per enfosquir-se i permeten controlar la quantitat de llum així com la temperatura de manera autònoma. Tot plegat repercuteix positivament en la intimitat i el confort dels pacients i les seves famílies. Així mateix, les eines de control del soroll ambiental i del sistema d’il·luminació artificial, afavoreixen un ambient més tranquil i faciliten el descans nocturn. Totes aquestes mesures s’han implantat sense renunciar a un control òptim dels pacients mitjançant el sistemes de monitorització i visualització del boxs, repercutint així en un augment de la seguretat dels malalts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa