MónTerrassa
El Music Solidary Terrassa torna per humanitzar una planta de pediatria
  • CA

El proper dissabte, 14 de setembre, la plaça del Progrés acollirà la quarta edició del festival Rock Solidary, organitzat per l’associació Unidos X Ellos. Durant tot el dia hi haurà diferents activitats i actuacions adreçades a totes les edats.

El tret de sortida serà a les 10 del matí amb una concentració de motos i cotxes clàssics a la mateixa plaça del Progrés, a càrrec de G.A.S i Club 600 Catalunya. A partir de les 11h, s’iniciarà una passejada dels vehicles pels carrers de la ciutat, amb parada al Bar John’s Italy, situat a la plaça del Segle XXI, per tornar finalment al lloc de partida. Durant tot el matí, de la mà de l’Escola Vedruna i del voluntariat de l’associació, es realitzaran activitats i tallers infantils

Paral·lelament, a les 10:30h s’iniciaran les actuacions musicals a l’escenari de la plaça del Progrés, que s’allargaran, durant tot el dia, fins les 11 de la nit a càrrec de les següents formacions artístiques i musicals:

Sonora

Molecula

Roqueras

Los Liantes

Los Inestables

Mucca Failate

Six Sálons

Dance Street Fes Gym

Danza del Vientre

A la tarda, de 16h a 20h, hi haurà un espai de perruqueria/barberia solidària a càrrec de Dora’s Barber Shop, amb preus reduïts que aniran destinats íntegrament als projectes de l’associació Unidos X Ellos (tall de cabell adults 10€; tall de cabell infantil 5€; i barba 5€).

Investigació i humanització de la planta de pediatria

Durant tot el dia hi haurà un servei de bar i a l’hora de dinar una barbacoa popular, en què la recaptació total es destinarà a les tres línies d’investigació dutes a terme a l’Hospital Sant Joan de Déu i que subvenciona l’entitat gràcies a esdeveniments com aquest: Atròfia Muscular Espinal, Distròfia Muscular de Duchenne i Histiocitosis de cèl·lules de Langerhans. A més, l’esdeveniment d’enguany també pretén servir per engegar la segona fase d’humanització de la planta de pediatria de l’Hospital de Terrassa, del Consorci Sanitari de Terrassa. El projecte d’humanització “Somia amb un arc de Sant Martí” el va impulsar l’Associació Unidos x Ellos, a principis de 2019, amb l’objectiu d’humanitzar la planta de pediatria de l’Hospital de Terrassa.

En la primera fase del projecte, es van decorar les parets de la planta de pediatria de l’Hospital de Terrassa amb motius infantils per millorar l’experiència del pacient infantil ingressat, omplint de llum i alegria l’espai que ocupen. I és que diferents estudis i la pròpia experiència dels professionals sanitaris demostren que un entorn acollidor i estimulant té un impacte positiu en el pacient. Així, els dibuixos representats en les parets dels passadissos i un entorn més amable serveixen per reduir la por, l’ansietat i l’estrès dels més menuts, aixecant la seva moral i fomentant la seva tolerància a l’assistència sanitària.

Unidos X Ellos és la unió de tres famílies de Terrassa que recapten fons per a la investigació de malalties minoritàries infantils. Agrupa Cors lluitadors de Duchenne, El sueño de Aarón (AME) i Todos contra la histiocitosis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa