MónTerrassa
Refet un mur afectat per esllavissades a Can Palet de Vista Alegre
  • CA

Aquesta setmana s’han donat per finalitzades les obres d’un talús ubicat al carrer de Vista Alegre, a la urbanització de Can Palet de Vista Alegre de Terrassa. Es tracta d’un mur que es trobava afectat per contínues esllavissades i que havia quedat especialment tocat després del temporal Glòria, el 2020. Des de l’Associació de Veïns, i veïns a títol particular, s’ha estat al darrere per tal que es poguessin fer els treballs de contenció del talús al més aviat possible, i d’aquesta manera, evitar que continuï caient la terra al carrer i estabilitzar-lo. Amb les obres s’ha volgut, també, donar seguretat i tranquil·litat als veïns que tenen l’immoble just a tocar.

Els regidors d’Arquitectura i Espai Públic, Raúl Ibañez, i de Presidència, Jennifer Ramírez, de l’Ajuntament de Terrassa van ser aquest dilluns, 10 de gener, al lloc de l’incident per trobar-se amb representants de l’Associació de Veïns i per veure com havien quedat els treballs. “Continuem finalitzant projectes i donant resposta a la gran tasca que fan les AV. La trobada ha servit per visitar els treballs ja finalitzats de rehabilitació del talús i repassar diferents temes del barri, per continuar amb la seva millora”, ha anunciat Ibañez. Des de l’entitat veïnal s’ha recordat que “continuem treballant, tot i les adversitats, en totes les millores que necessitem en el barri“, i ha recordat que sí bé, el mur suposa un pas endavant, “encara queden moltes coses a fer”.

Els regidors Raúl Ibañez i Jennifer Ramírez amb representants de l’AV Can Palet de Vista Alegre | R.I.

Aquest mur es trobava molt a prop d’un altre talús, a tocar del carrer Merla, que es va esfondrar el 23 de gener de 2020. Va ser una de les conseqüències del fort temporal Glòria que va provocar nombrosos danys materials -es van quantificar només a la nostra ciutat per valor de 600 mil euros- i ratxes superiors als 90 quilòmetres per hora. L’esllavissada va tenir lloc cap a les sis de la matinada del dia 23, i va agafar de sorpresa a tothom. La caiguda del mur va obligar a desallotjar quatre famílies que residien en habitatges pròxims, pel perill d’ensorrament. Els residents van patir un calvari en un primer moment, després que els tècnics municipals no poguessin assegurar que l’estructura dels seus immobles no estigués afectada. Finalment, al cap d’un any, aquest talús va poder ser estabilitzat gràcies a l’esforç i dedicació dels veïns.

Han finalitzat les obres de reparació del mur al carrer Vista Alegre de Terrassa | R.I.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa