MónTerrassa
Un mur de 150 metres per protegir Les Fonts d’inundacions
  • CA

Un mur de 150 metres de longitud i 3,5 metres d’alçada protegirà Les Fonts de Terrassa de patir futures inundacions. Es tracta d’un talús que estarà fet amb pedra d’escullera de màxim 2.000 quilos i que s’aixecarà a la riera de les Arenes, al seu pas pel barri, i en especial, per blindar de “grans i fortes vingudes d’aigua a la zona del carrer Roma i espais adjacents”, segons ha explicat la regidora de Rieres, Jennifer Ramírez.

A més, el projecte inclou “la prolongació de tres de les travesses, que en el seu moment, l’Agència Catalana de l’Aigua va deixar a mig construir” i que ara s’acabaran. Ara fa uns dies, s’han iniciat les revisions prèvies a les obres, un pas més per aconseguir incrementar “la seguretat” dels ciutadans, “una de les reivindicacions que es van fer des de la Comissió de Rieres i que ara fem un pas més per complir-ho”, ha recalcat l’edil.

A més, amb aquesta actuació, s’espera que Les Fonts deixi de ser considerada com a “zona inundable” a causa de la proximitat de la riera. I és que el Pla d’Espais Fluvials, fet l’any 2005 per l’ACA, s’especificava que la riera de les Arenes corria el risc de desbordament en determinats punts. Parlava, especialment, del marge esquerre, abans d’arribar a la carretera de Rubí. En aquest punt, a causa de la manca d’un mur d’endegament, l’informe indicava que l’aigua podia sobreeixir i inundar algunes zones residencials situades al carrer Roma, però també al Turonet i Valldoreix. La consideració de zona “amb risc molt alt d’inundacions”, continua vigent, i s’han corroborat recentment amb els Mapes de Perillositat i Risc d’Inundació (MAPRI).

Està sent un procés més lent dels previst, ja que a principis de l’any passat es va redactar el projecte, després va haver de ser aprovat, va passar per un període d’exposició pública i finalment ha estat aprovat per l’ACA. Finalment, ha estat aquest mes de març quan ja s’han iniciat les cates -en aquests moments s’està analitzant el subsòl i la terra- i ben aviat es farà l’anunci d’inici de les obres. Fonts municipals han confirmat a Món Terrassa que l’actuació té un període estimat de duració de 4 mesos, un cop començades les obres de construcció del mur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa