MónTerrassa
Mor Manuel Silva, històric dirigent de CCOO a Terrassa
  • CA

Mor Manuel Silva Romero, dirigent històric del sector del tèxtil del sindicat de Comissions Obreres de la comarca de Vallès Occidental, als 90 anys. El sindicat ha emès un comunicat lamentant profundament la pèrdua del “company, amic i històric dirigent” i un “lluitador contra les injustícies laborals i socials”. Ivan Ramos, secretari general de CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central, ha expressat a les xarxes que és “un exemple de lluita i solidaritat que ens deixa empremta”.

Silva va entrar en contacte amb el sindicat quan treballava al sector del tèxtil a la ciutat de Terrassa, ja que veia “com els treballadors al ram del tèxtil creixien i les seves condicions laborals minvaven”, exposen, convertint-se en un dels impulsors del moviment sindical de les Comissions Obreres a la ciutat, sobretot “per la seva solidaritat, com un dels seus principals valors”.

Manuel Silvia, tota una vida col·laborant amb CCOO

Silva va néixer al municipi de Nerva, a la província de Huelva, l’any 1932, i va morir aquest passat diumenge dia 15 de gener de 2023. En la seva trajectòria professional, va treballar a la mineria de Huelva i posteriorment va emigrar a Suïssa. En tornar, va començar a treballar en el sector tèxtil de Terrassa, on va entrar en contacte amb el sindicat. “En Manuel era un home compromès i lluitador contra les injustícies laborals i socials i va estar col·laborant amb el sindicat fins als últims dies de la seva vida“, conclou el comunicat.

“Un exemple de lluita i solidaritat”

El secretari general de CCOO a la comarca i la Catalunya central ha volgut expressar el condol també a les xarxes socials: “Ahir ens va deixar Manuel Silva, un referent històric del sindicat. Un exemple de lluita i solidaritat que ens deixa empremta. Que la terra et sigui lleu, company”, va expressar en un tuit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa