MónTerrassa
Mor Jordi Labòria, peça clau de la Terrassa de la transició

Ha mort un dels grans polítics que ha tingut la ciutat des de la Transició a la capital egarenca, en Jordi Labòria i Martorell, als 78 anys d’edat. Fa uns mesos ja va renunciar a la presidència del Consell de Govern del Consorci Sanitari de Terrassa per motius de salut. “Un agraïment infinit per la seva dedicació i compromís amb el càrrec que exercia des de fa un any”, escrivia l’alcalde Jordi Ballart. L’1 de juliol de 20202 la llavors consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar que nomenaria el terrassenc Jordi Labòria, polític reconegut a la ciutat de Terrassa, com a nou president del Consell de Govern del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Labòria havia estat escollit, de mutu acord, pel Departament de Salut i l’Ajuntament de Terrassa. Psicòleg de formació i regidor a les files dels socialistes, era un home de consens amb el que es podia dialogar i debatre sobre tot. Ara, una llarga malaltia ha acabat amb la seva vida, però segurament sortirà als llibres d’història local que s’escriguin ara i en el futur, perquè bona part de la ciutat que coneixem porta la seva empremta..

Una gran trajectòria en molts camps

Amb una àmplia trajectòria política i de gestió, Labòria, psicòleg de formació, ha dedicat més de 30 anys a la ciutat de Terrassa com a regidor i tinent d’alcalde. Jordi Labòria sempre ha destacat per la seva capacitat de diàleg, tant a l’Ajuntament de Terrassa com a la Diputació de Barcelona on també hi va exercir durant molts anys. També ha estat Capgròs de l’any 1982, quan era regidor de Cultura. La transició a Terrassa no s’entén sense el paper que va jugar a l’Ajuntament. Va ser durant anys una peça clau. I també una de les persones que més va contribuir a la recuperació de la cultura popular i tradicional egarenca.

PSC Terrassa: “Aquesta matinada ha mort Jordi Labòria, regidor a l’Ajuntament durant 32 anys i diputat a la Diputació de Barcelona. La seva tasca va ser decisiva per construir la ciutat que avui tenim. Terrassa portarà sempre la seva empremta. Descansi en pau.”

Isaac Albert (ERC): “Ens ha deixat un dels grans.Un mestre, un amic del que vaig aprendre l’art de la política. La història recent d’aquesta ciutat no s’entén sense la figura de semblança dèbil però immensa i forta de’n Jordi Labòria. Una abraçada a tots els amics i familiars. Per tu, Jordi. DEP.”

Josep Rull: “Jordi Labòria ha estat un dels polítics més brillants, lúcids i honestos q mai hagi conegut. És impossible d’entendre la Terrassa d’avui sense ell. Un dels millors deixebles de l’escola de Pallach. Sobiranista per la justicia social. DEP, amic i mestre.”

Jordi Laboria Martorell, 78 anys

Vetlla: sala 3, des del 11/12 a les 17 h

Cerimònia: Temple Cementiri, 13/12 a les 9.30 h

Inhumació: 13/12 a les 9.45 h

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Jm a desembre 11, 2021 | 13:07
  Jm desembre 11, 2021 | 13:07
  Els franquistes encara hi son..la transició no s’acaba…
 2. Icona del comentari de: Antoni Morros a desembre 11, 2021 | 19:06
  Antoni Morros desembre 11, 2021 | 19:06
  Que descansis en pau Jordi. Et recordo quan de molt joves des de la discrepància política i en la clandestinitat treballàvem junts per la democràcia des dels AMICS de l’ONU a Terrassa.
 3. Icona del comentari de: :) a desembre 12, 2021 | 02:01
  :) desembre 12, 2021 | 02:01
  Poc se'n parla que va colocar la seva nevoda al cotarro i que va competir dins el partit per colocar la seva filla com alcaldesa. Ha aportat molt pero tambe ells i els seus amiguets i familiars han viscut com reis de la politica durant moooolt de temps ;)
  • Icona del comentari de: Nlr a desembre 14, 2021 | 20:11
   Nlr desembre 14, 2021 | 20:11
   Entera't de les coses abans de parlar. Cap de meló
 4. Icona del comentari de: JFG a desembre 12, 2021 | 11:58
  JFG desembre 12, 2021 | 11:58
  Un darrer comentari molt desafortunat, i que només pot obeir a la rancúnia i l'enveja personals. No és aquest el lloc ni el moment per dir bajanades com aquesta. El Sr. Jordi Labòria era molt bona persona i sempre, i al llarg de tota la seva vida, no només la política, va procurar pel bé envers els altres i mai va mirar pel benefici personal. Fou un cavaller, un mestre i un amic dels seus amics. El més sincer condol a tota la família en aquests moments tan doloros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa