MónTerrassa
Mor l’historiador Joaquim Verdaguer
  • CA

Aquest dissabte, dia 1 de gener de 2022, ha mort l’historiador Joaquim Verdaguer Caballé, a l’edat de 76 anys. La notícia ha colpejat amb força, ja que el terrassenc era una de les persones amb més coneixements sobre la nostra ciutat. I el seu blog sobre fets, llocs i personatges històrics de Terrassa era de lectura obligada. Un dels fundadors del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa (CEHT), l’any 2015 va ser nomenat Terrassenc de l’Any, va ser autor de diversos llibres, narracions i maquetes històriques.

Des de l’Arxiu de Terrassa, equipament en el qual va treballar-hi fins que es va jubilar, han manifestat que “Els arxius de Terrassa estem de dol per la sobtada mort del nostre excompany, Joaquim Verdaguer, qui va treballar a l’arxiu municipal més de 20 anys! Va ser un bon amic, una gran persona i un investigador incansable de la història de Terrassa. Descansa en pau, Quim! Un treballador infatigable amb molta passió i dedicació a la feina que més li agradava; La història de Terrassa! El Quim sabia arribar al cor de la gent. Quedaràs inscrit a la memòria Terrassenca, Quim?”.

També han lamentat la pèrdua des del CEHT: “Ens ha deixat en Joaquim Verdaguer. Una gran pèrdua per la ciutat. El trobarem a faltar”.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha fet arribar les seves mostres de condol per la pèrdua de Verdaguer: “Ens ha deixat en Joaquim Verdaguer i Caballé, historiador i cronista de Terrasss i un dels grans coneixedors del passat de la nostra ciutat. El meu sincer condol a la família i a totes les persones que l’envoltaven. Descansi en pau”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa