MónTerrassa
Mor l’empresari del sector saliner Albert Calzada
  • CA

L’empresari Albert Calzada ha mort aquest passat dissabte a Matadepera als 87 anys d’edat. Va ser el fundador de la Unió Empresarial del Penedès (UEP) i va la va presidir des dels seus inicis, el 2002, fins el maig de 2012, quan va ser subtituït per Jordi Ferri. Les exèquies de l’empresari del sector saliner van tenir lloc el diumenge al matí al Tanatori Àltima Terrassa (avinguda del Vallès, 742).

Calzada era propietari de l’empresa Serra Salt Machinery, ubicada a Sant Pere Molanta, així com el president de l’associació de propietaris del polígon industrial de Sant Pere Molanta, un càrrec “que desenvolupava amb perseverança i molt d’interès, sempre en defensa del polígon i de les persones que hi treballen”, asseguren al diari El 3 de Vuit. També era president de Construcciones Mecánicas J. Serra, una empresa amb seu al Penedès, referent en processos d’enginyeria i desenvolupament de plantes industrials pel tractament i manipulació de sal.

Calzada va assumir les regnes del negoci familiar el 1961 donant-li un impuls nacional i internacional, aconseguint que les plantes de tractament de la sal de l’empresa familiar s’implantessin en diversos continents com Àsia, Àfrica, Centreamèrica i Sudamèrica.

Segons apunten al diari, era una “persona afable i amb ferma capacitat negociadora”. Els que el coneixen apunten que “sempre buscava l’entesa entre les institucions de la zona del Penedès, a la recerca de la confluència d’interessos entre el teixit econòmic, social i empresarial de la comarca i escoltant totes les veus polítiques i socials per fer de la zona un referent de desenvolupament econòmic”.

La seva visió oberta al món empresarial més enllà de la comarca, el va portar a ser membre actiu de moltes entitats empresarials de Catalunya, com el Círculo Ecuestre, el Círculo de Economia de Barcelona o Barcelona Global. A més, era membre de la junta directiva de Foment del Treball, de la CEOE, i de la Fundació Mas Albornà. També va ser conseller de Caixa Penedès. Va rebre la creu d’or de la Agrupación de Fomento Europeo i la distinció de Ciutadà Europeu el 2007.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa