MónTerrassa
Armengou posa l’ull en els abusos i pors en els centres de menors

Aquest dimarts 29 de maig, a les 21.55h, l’espai “Sense ficció” de TV3 estrena la segona part d’una sèrie de dos capítols d’un treball d’investigació sobre les retirades de menors per part de l’administració. Després de l’emissió de “Desemparats: el dolor”, és el torn de “Desemparats: l’abús”. Es tracta d’uns documentals dirigits per la vallesana Montse Armengou, Ricard Belis i Albert Elfa. Imatge de Carlos Díaz i producció de Ruth Llòria.

El primer documental es fixava en aquells casos en què el sistema ha fallati, per tant, ha provocat una terrible i innecessària situació de trencament familiar. El segon capítol que s’emet aquest dimarts 29 de maig, posa el focus del documental posat als centres de menors. Com és la vida dels infants en aquests centres? En alguns casos la situació de sobreocupació i barreja de menors de diferents edats i problemàtiques fa que el centre es converteixi en un malson, pitjor que el lloc d’on s’ha volgut rescatar el menor. Nois i noies que han viscut en centres de menors comparteixen, a “Sense ficció”, les seves experiències, abusos, intimidacions, pors i, també, l’alliberament de la sortida o l’escapada d’aquell lloc que els angoixava.

Debat amb famílies i entitats

L’execució dels protocols de desemparament fa créixer el nombre de menors susceptibles d’haver d’ingressar en un centre d’acollida o protecció. Això suposa unes necessitats en infraestructures que les fundacions del Tercer Sector estan disposades a assumir. Algunes fundacions, que són entitats sense ànim de lucre, creen societats limitades que sí que treuen beneficis de la seva vinculació amb el Tercer Sector. És ètic fer negoci amb els desemparats?

Després del documental, dimarts, 29 de maig, “Sense ficció” posa a debat el sistema de protecció de menors, amb representants de l’administració catalana, de les associacions de famílies afectades i del Tercer Sector.

Nou comentari

Comparteix