MónTerrassa
Molt fred a Terrassa: però pot nevar?
  • CA

Molt fred a Terrassa els dies vinents: però pot nevar? Ara s’acosta un canvi espectacular. Les temperatures tocaran fons. Els meteoròlegs adverteixen que podria nevar a cota 0. Si Terrassa s’emblanquinarà és una altra qüestió. Les glaçades també són una possibilitat, tot i que les mínimes a la capital egarenca sembla, ara per ara, que no baixaran d’1 grau. Fred de rigorós hivern en plena primavera.

Aquest dimecres, s’esperen ruixats dispersos tot el dia a la ciutat i a la comarca, i aquesta pluja anirà acompanyada de fang procedent del Sàhara. Les temperatures encara no hauran començat a baixar, però dijous ja es començarà a notar la caiguda dels termòmetres.

Dijous comença el canvi de temps

Aquest dijous serà el dia que comenci la caiguda de les temperatures. Es mantindrà la pluja a bona part del país, principalment a la capital i a Girona, on s’esperen tempestes i forts ruixats. Les temperatures començaran a baixar, tot i que dijous encara ho faran de forma gradual. Caldrà esperar a divendres per notar la patacada de les temperatures, que portarà amb ella gelades a principis de la setmana que ve.

Divendres: alerta pel descens de la cota de neu

La caiguda de les temperatures serà molt evident aquest divendres. Això es produirà per l’entrada sobtada d’aire fred i el descens de la cota de neu, que baixarà fins als 800 metres. Per això, les demarcacions de Barcelona i Girona estan en alerta davant la possibilitat que nevi, un fenomen que no es veu gairebé mai a la capital ni a la costa. Així, divendres s’espera que faci vent i molt fred a tot el país, tot i que majoritàriament farà sol. On sí que és segur que veuran la neu és on hi estan més acostumats: a la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça i el Pallars.

La muntanya russa del temps a Catalunya

Durant tot el cap de setmana s’esperen ratxes de vent molt fortes, el que contribuirà a augmentar la sensació de fred. De fet, s’esperen temperatures gairebé mai vistes a aquestes alçades de l’any, fins a quinze graus menys de l’habitual en el mes d’abril. Aquest fred extrem podria castigar les collites, ja que el clima a Catalunya és com una muntanya russa en els darrers mesos. Al febrer es van registrar temperatures de rècord -quant a calor-, i el març ha estat un mes gris i plujós a bona part del país. L’abril, per ara, sembla que serà un mes fred, tot i que les previsions apunten que les temperatures tornaran a pujar a finals de la setmana que ve, quan es mitiguin els efectes d’aquesta massa d’aire fred que arribarà dijous.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa