MónTerrassa
La Mola estrenarà càmeres de videovigilància
  • CA

La Mola i el monestir benedictí de Sant Llorenç estrenaran càmeres de videovigilància, que permetran major seguretat i el control del foc en l’espai més massificat del Parc Natural i una de les grans joies de la comarca. Però l’espai està en fase de canvis i hi haurà més actuacions, informa Matadepera.cat.

La Fundació Patrimoni Natural ha promogut una nova actuació per a prevenir incendis forestals al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. En aquesta ocasió, es tracta de la instal·lació d’entre 4 i 6 càmeres fixes i 3 de mòbils al cim de La Mola, espai emblemàtic per execel·lènciua de l’espai protegit iu gran pulmó verd del Vallès Occidental i del Bages. A banda de la instal·lació de les càmeres, l’actuació comportarà la retirada i renovació de les plaques solars i els suports i antenes dels repetidors de comunicacions que hi ha al mateix cim i que tenen més de 15 anys.

La Mola nevada | Quim Torrella
La Mola nevada | Quim Torrella

El president de les ADF del Vallès Occidental i membre de la Fundació Patrimoni Natural, Joan Trenchs, ha explicat que “al plantejar posar càmeres vam veure que les plaques solars no eren suficients i que molts suports de les antenes estaven en mal estat, i també calia portar internet de velocitat a dalt la Mola per tal de poder fer funcionar les càmeres”.

Aquesta actuació és possible, gràcies a un treball conjunt entre el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac de la Diputació de Barcelona, que s’encarregarà de retirar les plaques solars; el servei de prevenció d’incendis de la Diputació de Barcelona, que retirarà els suports i les antenes antigues, l’Ajuntament de Matadepera, que instal·larà un enllaç per donar cobertura d’internet de qualitat entre Can Prat i la Mola, la Fundació Patrimoni Natural, que finança les càmeres de vigilància d’incendis forestals i la Federació d’ADFs del Vallès Occidental, que es farà càrrec del cost del transport en helicòpter i facilitarà el personal especialitzat en telecomunicacions per fer tot el muntatge.

Més informació

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Genís a gener 10, 2022 | 17:16
    Genís gener 10, 2022 | 17:16
    Instal·lar càmeres en aquest espai públic... serà legal? I si les acaben instal·lant... s'esmerçaran per tal de no violar drets? Per exemple, pixel·laran les cares i cossos humans automàticament? Quant temps es conservaran les gravacions? Caldrà un permís especial, legal, per visualitzar-les? Etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa