MónTerrassa
Veïns del carrer Topete, farts del soroll i la inseguretat constants

Veïns del carrer Topete de Terrassa estan farts del soroll i la inseguretat que pateixen dia rere dia. Els residents d’aquest vial consideren que calen prendre mesures urgents davant d’un increment del trànsit rodat que provoca “nivells de soroll i contaminació insuportables”. Afirmen que prop de 9 mil vehicles creuen cada dia per aquest carrer, d’un sol sentit i amb un sol carril, que serveix de nexe d’unió des de la carretera Montcada fins al passeig Comte d’Ègara.

No és pas una reivindicació d’ara. Però ara la situació s’ha tornat insostenible. Critiquen que amb l’ampliació de l’illa de vianants i les accions de pacificació de l’entorn, no s’ha pensat en les conseqüències que la derivació del trànsit tindria en el seu vial.

La problemàtica resideix en tres elements clau: la contaminació acústica, la contaminació atmosfèrica i la inseguretat que pateixen veïns i vianants. És un carrer estret, amb voreres on amb prou feines hi passen dues persones de costat. On hi ha un accés a una escola. I on, sobretot, és la porta d’entrada dels serveis d’emergències -especialment de les ambulàncies, però també de Bombers i policial- cap a Mútua Terrassa i l’opció més ràpida per travessar el Centre per dirigir-se el nord, cap a Sant Pere.

Les xarxes socials, un aliat per visibilitzar la protesta

“Dimecres a les 8 del matí. El carrer col·lapsat de trànsit i una ambulància creua tot el vial per sobre d’una vorera plena de vianants, entre ells molts nens i nenes que van a l’escola, que es veuen obligats a apartar-se amb el perill que suposa per a tots. Això és el que hem de lidiar a diari els vianants i veïns”, resumeixen. “Portem 10 anys de promeses incomplertes. Fins quan?”, alcen la veu.

La preocupació i la sensació que no se’ls escolta és tanta que han creat un compte a xarxes socials en què denuncien amb vídeos i imatges els seus arguments. Els podeu trobar a @salvem_topete:

Ballart diu que s’estan treballant propostes de millora

Davant d’això, l’alcalde Jordi Ballart ha contestat en persona en un dels seus post més recents. Ha volgut deixar clar que “entenem” les queixes i “en pren nota” per traslladar-les al servei pertinent, és a dir, a l’àrea de Territori i Sostenibilitat. No obstant, també ha recordat que “les ambulàncies son un vehicle prioritari i quan fan maniobres d’aquest tipus les realitzen amb la màxima cura vers el vianant”.

Ballart afirma que “som conscients que el carrer de Topete presenta unes característiques concretes que exigeixen solucions i coneixem les inquietuds del veïnat”, i per això avança que “fa mesos que s’està treballant en propostes de millora de la mobilitat d’aquest vial. De fet, la implantació de les àrees de vianants ja va en aquesta línia i també cal tenir present que en un futur el carrer de Topete formarà part de la Zona de Baixes emissions”.

Davant d’aquest escrit, els veïns han reiterat les queixes per “l’arbitrària vianalització d’altres carrers de la zona, la majoria menys transitats que Topete, fent que encara més saturat el nostre carrer. Els veïns estem molt farts i volem que l’Ajuntament abordi la nostra problemàtica d’una vegada i es prenguin solucions urgents”. I sobre la futura Zona de Baixes Emissions adverteixen que “si no va acompanyada d’altres mesures específiques, no millorarà la situació”. I emplacen al govern a convocar-los a una reunió per posar sobre la taula les propostes i buscar entre tots les millors opcions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a desembre 06, 2022 | 20:21
    Anònim desembre 06, 2022 | 20:21
    Pues nada, la cortamos al trafico y le pasamos el problema a otra calle ,asi hasta que llegemos a los barrios que alli no se quejan
  2. Icona del comentari de: Mercè Guasch Lloberas a desembre 07, 2022 | 19:51
    Mercè Guasch Lloberas desembre 07, 2022 | 19:51
    Visc en el carrer Topete i és cert que a hores puntes és molt insuportable per la quantitat de trànsit que hi ha.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa