MónTerrassa
El transport escolar comarcal perd alumnes aquest curs 2022-2023
  • CA

El servei de transport escolar del Consell Comarcal del Vallès Occidental perd alumnes aquest curs 2022-2023, tot i que amb una davallada poc pronunciada. Les classes començaran amb un total de 1.366 alumnes amb plaça assignada, mentre que l’any passat es va iniciar el curs amb 1.414 alumnes. Això es tradueix en 48 alumnes menys que el curs passat.

El servei començarà dilluns 5 de setembre per a escoles i centres d’educació especial i dimecres dia 7 pels instituts d’ensenyament secundari. Del total dels alumnes amb plaça assignada, 401 és alumnat d’escoles, 331 d’instituts i 634 d’escoles d’educació especial.

95 rutes pels municipis del Vallès Occidental

El curs s’inicia amb 95 rutes, de les quals 27 són adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Es dona servei a 27 centres educatius: 7 escoles, 8 instituts i 12 escoles d’educació especial.

L’alumnat beneficiari és de tota la comarca excepte del municipi de Gallifa ja que els infants i joves d’aquest poble estan escolaritzats a municipis del Vallès Oriental. Els centres educatius de destí es troben als municipis de Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

Un import que es manté constant des del curs 2013-2014

L’import de preu públic que han d’abonar les famílies usuàries del servei en modalitat no obligatòria es manté constant des del curs 2013-2014. També es mantenen les reduccions d’aquesta tarifa per als segons, tercers i més germans usuaris també del servei. Actualment estan subjectes a l’abonament d’aquesta tarifa un total de 520 alumnes usuaris.

El passat mes d’abril, la Comissió Permanent del Consell Comarcal va prorrogar els diferents contractes administratius de servei del transport escolar pel curs 2022-2023, amb una despesa màxima de 3.134.593€. Cal destacar que el 82% dels vehicles adscrits a la prestació del servei compten amb el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental atorgat per la Generalitat de Catalunya, amb el que es reconeixen els serveis i productes que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com obligatoris per la normativa vigent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa