MónTerrassa
Terrassa vol una carretera de Martorell més segura i anuncia noves rotondes

Terrassa vol que la carretera de Martorell més segura i per això projecta la construcció de més rotondes. Així ho ha anunciat la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, després d’una reunió mantinguda amb les associacions de veïns de les urbanitzacions per on transita el vial.

La trobada va tenir lloc la setmana passada dins de la comissió de seguiment de la carretera c-243c entre la Generalitat, Ajuntament i representants veïnals de Can Palet de Vista Alegre, Can Solà, Les Martines, Les Carbonelles i Castellbisbal. L’objectiu va ser parlar de les accions que estaven previstes realitzar en la carretera, i dins d’aquestes noves mesures hi ha la construcció de fins a 3 rotondes. A més, ja s’ha posat sobre la taula una data per a la seva obertura: el pròxim any 2023.

Reduir la sinistralitat del vial

Aquesta es considera una de les principals accions per reduir la sinistralitat en una carretera que, des del govern municipal, afirmen que “ens preocupa per la seva perillositat”, i per això s’està treballant entre tots els agents implicats per trobar “la millor solució” per fer-la més segura. I és que el tram de la c-243c des de Terrassa a Castellbisbal pateix cada dos per tres accidents i retencions. Les topades entre vehicles -alguns cops també amb animals com els senglars- són força habituals.

En els darrers cinc anys, des del Departament de Territori s’han realitzat millores amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat. S’ha tornat a asfaltar, s’ha pintat una doble línia continua amb pintura vermella, s’han ampliat els vorals… però tot i així no hi ha manera de rebaixar d’una manera palpable el nombre d’accidents.

Els ajuntaments pressionen per millores

Les peticions des dels Ajuntaments de Terrassa, Castellbisbal o Ullastrell a la Generalitat han estat reiterades, i moltes d’elles han estat escoltades. El 2019, el Govern va instal·lar quatre càmeres a la C-243c per establir la quantitat exacta de vehicles que circulen per aquesta via, per poc després iniciar un projecte de millora. La darrera novetat havia estat aquest mateix 2022, quan la Generalitat va informar que iniciava els tràmits de creació d’una nova rotonda a Castellbisbal, a l’alçada de la urbanització de Can Santeugini.

Ara però, sembla que el nombre de rotondes com a aposta per reduir la velocitat i ordenar millor el trànsit s’ampliarà. I n’apareixeran dues més, ubicades al pas per Can Solà, segons els veïns han pogut veure en una mostra a paper presentada:

Projecte de dues rotondes a l’alçada de Can Solà a la carretera de Martorell a Terrassa | Lluïsa Melgares

S’espera que amb aquests nous elements viaris, els conductors es vegin obligats a reduir una velocitat que sol ser de vegades excessiva, però també controlar millor els avançaments perillosos en llocs on no toca, i facilitar l’accés a les urbanitzacions per on transcorre aquesta carretera, altament transitada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Laura a octubre 11, 2022 | 12:27
    Laura octubre 11, 2022 | 12:27
    Pel Parc de la República no hi han diners. Per fer rodones i altres coses, sí. A mi que m'ho expliquin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa