MónTerrassa
Terrassa acull el judici a 7 feministes que van tallar les vies de FGC
  • CA

Terrassa acollirà aquesta pròxima setmana el judici a set feministes que van tallar la circulació dels trens de Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Cugat. Els fets van tenir lloc durant la Vaga General Feminista de 2018 a l’estació vallesana. Es van dur a terme diverses accions i una d’elles va consistir en fer un tall a les vies de FGC.

Ho vam fer per facilitar el dret de vaga a les treballadores i per assenyalar que el transport públic és un dels llocs on les dones patim el 17,1% de les violències fora de l’àmbit de la parella”, exposen des de la plataforma 8MilMotius, creada justament per donar veu a la “repressió” que han patit les set imputades.

Campanya per afrontar les despeses judicials

I és que aquell mateix dia, Mossos d’Esquadra van denunciar actuant d’ofici a les set membres del Comitè. El pròxim dia 11 de gener, els jutjats de Terrassa acolliran la vista prèvia, en la qual ja se sap que la Fiscalia els demana 3 anys de presó a cadascuna d’elles i 26.000 euros en responsabilitat civil. Per sufragar els costos judicials, des de 8MilMotius es va crear una campanya de micromecenatge, que amb aportacions individuals directes o també amb accions de venda de marxandatge i cuinar en nombrosos actes populars, s’ha aconseguit recaptar prop de 18 mil euros.

“La repressió ens volia quietes, desmobilitzades i aïllades, i nosaltres hem fet tot el possible per seguir organitzades, mobilitzades i construint xarxa i comunitat per respondre i donar-li la volta de forma col·lectiva”, afirmen. Han estat prop de quatre anys en què la campanya ha estat activa i durant els quals des de la plataforma s’ha volgut fer visible la lluita participant en diversos actes socials, culturals i polítics, anant a casals populars i festes majors, i organitzant trobades, tallers i formacions.

Parlaments, actuacions i concerts

Aquest pròxim dimecres s’ha fet una convocatòria a les portes dels jutjats de la Rambleta del Pare Alegre per mostrar el suport a les set persones imputades. A partir de les vuit del matí està previst que hi hagi parlaments, actuacions i concerts. Hi participaran representants de les entitats Hora Bruixa, Olzinelles Absolució, 23S, CGT Gènere, Arran, Endavant OSAN, CUP i familiars de 8Mil Motius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa