MónTerrassa
La T-Blanca 2023 vol beneficiar a més terrassencs
  • CA

En el pròxim Ple municipal de mes de desembre, el govern de Tot per Terrassa i ERC presenten la nova proposta de tarifes del transport públic. L’alcalde Jordi Ballart ja ha avançat que es preveu el manteniment dels preus. Sí però que s’incorpora un canvi relatiu a la T-blanca.

“Tenint en compte que les pensions han incrementat els darrers anys i atenent la petició del Moviment pensions dignes terrassa “MPD”, s’incrementarà el límit d’ingressos anuals estipulat per accedir a aquest títol de transport”, ha manifestat. D’aquesta manera, a partir del 2023, podran sol·licitar aquest tipus de document els terrassencs que tinguin uns ingressos iguals o inferiors a 14.182,47 euros de renda anual.

El tall per poder adquirir la T-Blanca ha sofert alteracions des que es va posar en funcionament a l’actualitat, adaptant-se a les necessitats de cada any, de la situació econòmica poblacional i nacional, i del nivell de vida adquirit. A tall d’exemple, el 2018, es podia sol·licitar la T-Blanca si els ingressos eren iguals o inferiors a 12.748,29 euros de renda anual -1.700 euros menys dels actuals-, mentre que quan es va posar en funcionament, l’any 2013, es contemplava que els beneficiaris podien ser terrassencs amb ingressos individuals de valor igual o inferior a 13.046,49 euros anuals (1,75 Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples).

Ara bé, no tots els terrassencs encara que tinguin una renda anual d’aquesta quantía entren en la T-Blanca. Aquest títol a més d’anar vinculat als ingressos personals (a menys ingressos, menor cost) només és vàlida per: persones majors de 65 anys; persones a partir de 4 anys amb certificat de discapacitat (igual o superior al 335); majors de 60 anys que cobrin jubilació anticipada, persones reconegudes amb una incapacitat permanent; acompanyants, en l’ús del transport públic, de persones amb discapacitat que tinguin reconeguda aquesta necessitat en la seva valoració de discapacitat.

Les tarifes del bitllet senzill i la T-25 seran com les de gener de 2022:

– Preus anuals de la T-Blanca

– Com es tramita T-Blanca

– Domiciliació del pagament anual de la targeta

Preus anuals de la T-Blanca segons la renda anual

Ingressos anuals individualsPreu anual targeta
Fins a 8.864,04 €5 €
Fins a 11.523,25 €10 €
Fins a 13.296,07 €15 €
Fins a 14.182,47 €20 €

Cal recordar que aquests ingressos fan referència als rendiments nets del treball (un cop aplicades les despeses deduïbles). A fi i efecte de determinar quina modalitat de targeta T-Blanca li correspon a la persona sol·licitant en funció dels seus ingressos, l’Ajuntament de Terrassa farà la consulta a l’Agència Tributària, i, si és el cas, consultarà el grau de discapacitat a l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials.

Com es tramita la targeta T-Blanca?

La targeta es pot tramita de manera presencial a qualsevol de les Oficines d’Atenció Ciutadana, a les Oficines de Plaça Didó o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Àrea de Drets Socials a Ctra. de Montcada. Si la persona usuària volgués renunciar a la targeta T-Blanca i no l’ha utilitzat, hi ha la possibilitat de retornar-la a les Oficines d’Atenció Ciutadana, sense cap penalització per a l’usuari, durant el termini que indiqui el full que acompanyarà la targeta.

El pagament anual de la targeta T-Blanca es fa a través de domiciliació bancària.

Les persones titulars de la T_Blanca, poden comunicar les dades del compte corrent de diferents maneres:
1) A través d’internet al web seuelectronica.terrassa.cat/tblanca
2) Trucant al 010 (trucada gratuïta) de dilluns a dijous de 8 a 19 h i divendres i vigílies de festiu de 8 a 14.30 h.
3) Presencialment amb cita prèvia a qualsevol Oficina d’Atenció Ciutadana. La cita previa pot demanar-se trucant al 010 o a través d’internet accedint a al servei de cita prèvia online

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa