MónTerrassa
Reclamen arranjar el carrer dels Horts: “Hi ha uns esvorancs increïbles”
  • CA

Veïns de Les Martines reclamen que s’arrangi d’una vegada el carrer dels Horts de Terrassa. “Mai l’han arreglat ni tornat a asfaltar. Hi ha uns esvorancs impressionants i cada vegada que passem amb el cotxe patim per si el fem malbé”, explica a Món Terrassa en Toni, un veí de la urbanització. Aquest estret vial es troba situat al polígon industrial de Can Guitard. És un carrer perpendicular a la carretera de Rubí i que serveix per poder creuar la riera del Palau i accedir cap a la zona sud de Les Martinez.

En Toni lamenta que el paviment d’aquest carrer es troba en molt mal estat. Segurament perquè no era fins ara un vial massa freqüentat. Però en el darrer any les coses han canviat perquè els veïns de Les Martines s’han trobat que el camí vell de Terrassa a Rubí i que voreja tota la riera del Palau està tallat. “Fa uns mesos van dur a terme obres de reparació dels murs de contenció d’aquest tram però des de fa tres dies ho han tornat a tancar. Ens han dit que hi ha problemes i que es corre el risc d’esllavissada. Així que hem de tornar a agafar el carrer dels horts per entrar a la urbanització”, exposa.

Les altres vies d’accés a la urbanització, igual o pitjor

“És un tram petit però hi passen sovint camions i això ha destrossat l’asfalt”, raona aquest veí, que recorda que les alternatives per entrar a la urbanització no son tampoc massa millors. Amb el camí vell tallat, només queda opció d’accedir pel carrer de la Carena del Mas Bellver, “on hi ha trossos que les arrels dels pins han aixecat tot l’asfaltat, i que tampoc s’ha arreglat des de fa anys”; fer servir la Creu del Conill, “on hi ha un tros sense ni tan sols asfaltar i és ja quasi un barranc que no s’hi pot passar; o bé, fer la volta pel nord i entrar pels 4 vents. “Estem deixats de la mà de Déu”, lamenta, i espera que el govern municipal els tingui més en compte i posi fil a l’agulla per arreglar-ho.

Carrer dels horts, al polígon industrial de Can Guitard de Terrassa | G.E.

Un any després de les obres de reconstrucció dels murs

El febrer de 2022, l’Agència Catalana de l’Aigua va dur a terme uns treballs de reconstrucció dels murs d’endegament de la riera del Palau i del Torrent del Vallparadís. Uns danys que s’havien produït en els forts aiguats de 2012 i 2013. Finalment, l’òrgan responsable del manteniment de les rieres havia decidit destinar una partida a arreglar-ho. Els nous murs s’havien de construir a major profunditat i a més s’hi afegia la creació d’una escullera de més de 70 metres de longitud des del gual de Can Guitard fins a 50 metres aigües amunt dels nous murs, per protegir els existents i evitar possibles descalçaments. A més de la reconstrucció del talús de transició existent.

Els murs de l’endegament van ser construïts arrel dels forts aiguats que es van produir el 1983 i el seu col·lapse es va produir degut a la insuficiència dels seus fonaments que no van poder absorbir els fenòmens d’incisió de la riera: la llera té tendència a baixar de cota degut a que arriben menys sediments que no pas els que se n’emporten les aigües.

Un any després, aquest mateix tram torna a patir despreniments i s’ha tornat a tancar el pas a la circulació.

El camí vell de Terrassa a Rubí torna a estar tallat al trànsit | G.E.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa