MónTerrassa
L’Estat insta al Govern a tancar l’acord per construir la Ronda Nord Vallès
  • CA

L’Estat espanyol, en veu de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha instat al Govern de la Generalitat a tancar l’acord que hi ha sobre la taula per tirar endavant la futura Ronda Nord del Vallès. Estem parlant de la continuació del Quart Cinturó que es prolongaria des de Terrassa fins a Sabadell i Castellar del Vallès.

Aquest estiu es va presentar el que havia de ser un acord de consens entre l’Estat, els ajuntaments implicats en el traçat i la Generalitat, una entesa, però, d’on finalment es va esborrar el Govern a darrera hora. “Estem intentant tancar el protocol en què estàvem tots d’acord amb els termes, hem de tornar a posar en valor el diàleg i la cooperació entre totes les institucions”, ha assenyalat la ministra en declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies.

Raquel Sánchez ha indicat que l’entesa tècnica era total, per la qual cosa ara emplacen la Generalitat a formalitzar el conveni: “És necessari per als municipis tirar endavant un projecte que ha obtingut l’entesa després de tant de temps”, ha asseverat.

Cessió de terreny municipal per construir pisos socials

La presència de la Ministra ha vingut derivada de l’acte de signatura d’un protocol per construir habitatge de lloguer social o assequible als municipis de l’Arc Metropolità de Barcelona. Ha tingut lloc aquest divendres dia 30 de setembre a Rubí, el qual ha comptat amb la presència dels dos alcaldes de les capitals de comarca, Jordi Ballart i Marta Farrés, a més del Secretari d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat, Carles Sala, i d’autoritats dels municipis implicats.

L’acord estableix que els ajuntaments de l’Arc, en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, posaran a disposició el sòl on s’ubicarien les promocions i informaran el Ministeri sobre el cost que implica construir els habitatges. El MITMA, per la seva part, farà aportacions econòmiques que es concretaran amb convenis posteriors vinculats a cada projecte als 9 municipis que formen l’Arc Metropolità: Granollers, Martorell, Mataró, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Signatura protocol Arc Metropolità amb Ballart i la ministra Raquel Sánchez | Rafel Casanova BCF

Rodalies: el traspàs complet, impossible

Sánchez també ha entrat a valorar la polèmica sobre la gestió de Rodalies i ha assegurat que es treballa en allò referent al servei ferroviari a Catalunya. “La Generalitat, el departament de Territori i el fins ara conseller Puigneró exigien el traspàs complet de la infraestructura, i això és impossible”, ha dit Sánchez. No obstant, ha destacat la necessitat d’anar pam a pam i treballar en allò que es troba a les seves mans. “Primer cal un acord per fer possible la transferència de recursos econòmics de la Generalitat a Renfe, que és l’operador”, ha apuntat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa