MónTerrassa
L’històric Tren Granota torna a circular entre Terrassa i Les Planes

L’històric Tren Granota ha tornat a circular aquest diumenge 27 anys després del seu darrer viatge. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha posat en servei a la línia Barcelona-Vallès el tren històric UT-400. El nom li ve dels seus fanals a la part anterior, que recorden els ull d’aquest batraci, i també pel seu color verdós.

El primer conjunt d’aquests automotors, construït als tallers de Sarrià, com tots els posteriors de la sèrie, es va posar en servei el 1946; a poc a poc, durant els anys 60, van anar substituint els vells Brill. Entre els anys 1967 i 1977 es van fabricar els cotxes de la sèrie 800, que eren remolcs de tercera classe, mentre que els de les sèries 400 (de segona classe) i 500 (tercera classe), els Granota, eren sempre automotors. Molts van acabar a Cuba. El 20 de juny de 1996 van circular els darrers trens del tipus 400, que van ser substituïts per les unitats de tren de la sèrie 112.

Els diumenges 21 de maig i 4 de juny

El vehicle històric oferirà els primers trajectes oberts a tota la ciutadania els diumenges 21 de maig i 4 de juny, tot cobrint el recorregut entre l’estació de Les Planes i les estacions de Rubí, Terrassa i Sabadell. Com ha anunciat el Govern a la tardor està previst que es tornin a programar més viatges, informa ACN.

El conseller de Territori, Juli Fernàndez Olivares, i el president d’FGC, Toni Segarra Barreto, han realitzat una de les sis primeres circulacions que ha fet el tren entre Terrassa i Les Planes com a prèvia de les circulacions del 21 de maig i el 4 de juny, que ja estaran obertes a tota la ciutadania. Per accedir-hi, caldrà disposar d’un bitllet integrat o d’un títol propi d’FGC per a les zones tarifàries corresponents segons l’origen i el destí del trajecte. També s’hi podrà accedir adquirint un bitllet senzill d’FGC.

La posada en circulació forma part del projecte de recuperació del patrimoni històric ferroviari que FGC està treballant.

Durant els dies de funcionament, el Tren Granota farà sis trajectes per les vies de la línia Barcelona-Vallès: Rubí-Les Planes (9.18 h – 9.37 h), Les Planes – Terrassa (10.04 h – 10.46 h) , Terrassa – Les Planes (11.37 h – 12.17 h), Les Planes – Sabadell (12.34 h – 13.16 h), Sabadell – Les Planes (13.26 – 14.07 h) i Les Planes – Rubí (14.34 h – 14.54 h). A cada viatge, el tren s’aturarà a totes les estacions intermèdies, on els viatgers podran pujar i baixar del vehicle.

A partir d’ara, el Tren Granota passarà a formar part de l’oferta de trens turístics que, sota la marca genèrica Turistren, es gestiona des d’FGC Turisme

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa