MónTerrassa
femVallès reclama un comissari per accelerar el pla de mobilitat del Vallès

L’Associació femVallès ha reclamat a la Generalitat de Catalunya que nomeni un comissari per accelerar “l’endarrerit” Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV). Així ho va demanar l’Associació en una carta que va adreçar a inicis de març al Conseller de Territori de la Generalitat, Juli Fernández, on l’associació lamenta que “tres anys després de la publicació del pla, encara no ha designat el comissariat encarregat de coordinar el desplegament de les actuacions”.

Segons comenta femVallès, “aquesta figura està prevista en el PEMV des de la seva publicació el febrer de 2020”. Actualment, el pla es troba al mig de la seva vida i femVallès disposa d’un apartat al seu web amb un càlcul de seguiment del pla. Critiquen que, al maig de 2022, el pla duia un 8% de compliment de les actuacions, i tot i que treballen en una actualització de les dades, “tot apunta a que estem molt lluny del 50% de compliment”.

També lamenten que, el primer dels tres informes biennals que estableix el PEMV ja s’hauria d’haver publicat el 2022. Aquesta és també una actuació que han reclamat a la conselleria, ja que consideren que son informen “de gran rellevància” per “obtenir una imatge global del desplegament del pla”.

Un pla de mobilitat de “màxima necessitat i urgència”

Finalment, l’associació subratlla la “màxima necessitat i urgència” de desenvolupar el pla per “poder assolir una mobilitat sostenible i una economia competitiva en un Vallès històricament ignorat en inversions de transport col·lectiu”.

Més sobre femVallès

L’Associació femVallès neix fruit de la constatació de la unitat productiva que representa el Vallès -Oriental i Occidental-. El principal eix de treball de l’entitat, gira entorn la necessitat d’una estructuració metropolitana i la dotació d’una ordenació territorial. El nostre objectiu és potenciar la importància econòmica del Vallès i superar la condició de perifèria metropolitana en què el Vallès ha estat permanentment situat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa