MónTerrassa
Els diners per a les estacions d’enllaç al Vallès, abans de finals d’any

Els diners per poder fer les dues estacions d’enllaç entre les línies de Ferrocarrils de la Generalitat i Renfe al Vallès Occidental arribaran abans que acabi l’any. Així ho ha promès la ministra de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana, Raquel Sánchez Jiménez, en una trobada amb la consellera de Territori, Ester Capella.

En la reunió s’ha concretat que “abans de desembre”, Catalunya disposarà dels 914 milions d’euros associats a les encomanes de gestió per executar tot un seguit d’infraestructures relacionades en la mobilitat. En aquest paquet d’inversions s’hi troben els intercanviadors ferroviaris entre la línia del Metro del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l’R8 de Rodalies Renfe a Volpelleres i l’Hospital General.

La consellera ha exposat que s’han donat “un mes de termini per tenir els textos dels convenis tancats i que estiguin signats abans d’acabar l’any. En els convenis es detallaran totes les actuacions i, per tant, també la dotació pressupostària per dur-les a terme”.

L’estat pagaria però la Generalitat els faria

Recordem que el passat mes de juliol, la ministra el va signar un protocol en el qual s’incloïa el compromís d’invertir 20 milions d’euros per a la creació de dos connectors de les línies ferroviàries al terme municipal de Sant Cugat. Aquest és el pressupost taxat per crear l’enllaç a Vollpelleres (S1) i l’estació de Sant Cugat Coll Favà de Renfe. I entre les estacions d’Hospital General (S2, línia Terrassa-Barcelona) i Rubí Can Vallhonrat de Renfe.

En el document prèviament firmat s’especificava que Adif serà l’encarregat de realitzar l’estudi -de manera coordinada amb la Generalitat-, mentre que la redacció del projecte definitiu i l’execució de les obres anirà a càrrec del mateix Govern. Això sí, pagat per l’Estat. Ara, cal posar fil a l’agulla i per això Capella ha pressionat a Transports perquè faci efectiva la inversió.

A més dels dos intercanviadors, entre els 914 milions d’euros de les encomanes hi ha també l’execució de les obres de millora de l’eix pirinenc, l’N-260; les de la pacificació de l’NII i els nous accessos de la C32 al Maresme; i els nous accessos a l’AP7 i l’AP2 a la província de Tarragona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa