MónTerrassa
Descompte de 50% a la T-25 a Terrassa entre setembre i desembre

L’Ajuntament de Terrassa aplicarà un descompte de 50 per cent a la T-25 entre els mesos de setembre i desembre. El preu del títol de TMESA passarà de 18,10 a 9 euros, amb un cost per viatge
de 36 cèntims

Un cop el Ministeri de Transports ha publicat l’ordre ministerial en la qual especifica la metodologia que utilitzarà per distribuir les ajudes econòmiques anunciades el passat 25 de juny pel govern espanyol, l’equip de govern de la ciutat egarenca ha portat aquesta proposta amb caràcter d’urgència al ple de juliol, celebrat avui, dia 22. S’ha aprovat per unanimitat que el títol de transport públic urbà T-25 costi un 50% menys.

D’aquesta manera, la T-25 passarà de tenir un preu de 18,10 a 9 euros

D’aquesta manera, la T-25 passarà de tenir un preu de 18,10 a 9 euros, i el cost per viatge serà de 36 cèntims.

La mesura s’ha impulsat degut a la implementació per part del Govern central de diverses iniciatives que volen donar resposta a la situació de vulnerabilitat social i econòmica originada per la guerra d’Ucraïna, que ha generat un augment en els preus de l’energia i dels combustibles.

Entre aquestes propostes, destaca la reducció del 50% del preu dels abonaments de transport públic durant els mesos de setembre a desembre. A Terrassa, aquesta iniciativa es farà efectiva en el títol propi de TMESA, T-25.

L’Ordre ministerial especifica que el govern espanyol assumirà mitjançant subvenció la reducció del 30% del preu del bitllet, fins a un import màxim del 8,5% dels ingressos anuals per billetatge que obté l’entitat local, prenent com a referència dels ingressos l’any 2019.

Lluïsa Melgares: «És un esforç econòmic que fem convençuts que la mesura suposarà un benefici social”

Segons ha explicat la tinenta d’alcalde de Serveis Territorials i Seguretat i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares: «És un esforç econòmic que fem convençuts que la mesura suposarà un benefici social i també perquè va en la línia de fomentar una mobilitat més sostenible, potenciant el transport públic i fent-lo més atractiu».

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Sonia a juliol 23, 2022 | 13:30
  Sonia juliol 23, 2022 | 13:30
  Llevo años viviendo en Terrassa y ni este gobierno ni los socialistas hicieron jamás absolutamente nada para evitar que los autobuses pasen por sus paradas varios minutos antes de lo indicado, con lo cual si llegas a la parada dos o tres minutos antes de la hora que toca, a menudo el vehículo ya se ha ido. En la linea 3 es una constante. Es divertidísimo cuando de ello depende que llegues a tiempo al tren. Por ese motivo hace tres años dejé de utilizar el autobús, y cuando voy a Barcelona lo hago en coche. Por suerte no es más que una vez por semana, porque la de vueltas que doy al llegar para aparcar gastando tiempo y gasolina es criminal, pero aprendí a ponerme la música a tope y ahora soy feliz en mi cafetera. Por cierto, un par de veces al año vuelvo a intentar lo del autobús pero como me vuelve a suceder lo de que cuando llego ya se ha ido, la frustración es tan grande que ya he abandonado. Todos sabemos que la frecuencia de paso en fines de semana es superior, ¿verdad? Y que a nadie le gusta ir a la parada un cuarto de hora antes de lo que toca para así no perder el autobús, ¿verdad? Sobretodo porque si luego el bus llega otro cuarto de hora tarde (o ya no viene, como cuando en agosto se incendian), vaya guasa.
  • Icona del comentari de: Anònim a juliol 24, 2022 | 13:17
   Anònim juliol 24, 2022 | 13:17
   Hay que estar con tiempo en las paradas (con 5 minutos es suficiente) Aunque quejarse es gratis ya que supongo en tu trabajo todo es perfecto
   • Icona del comentari de: Martina a juliol 25, 2022 | 10:23
    Martina juliol 25, 2022 | 10:23
    Jo ho pateixo sovint a la 2ª o 3ª parada de la Línia 3 quan surto d'una de les meves feines (tinc mini-jobs), la parada Antoninus Pius. I allà si el bus s'aturés uns minuts no molestaria a ningú, ja que no hi passa cap altra línia. I de ben segur que faria un favor a unes quantes persones al llarg del dia. A més que considero que sortir a l'hora indicada és l'obligació del conductor, no es tracta de perfeccionisme. Quan volen sí que són perfectes en allò que els interessa.
  • Icona del comentari de: Wiwi a juliol 24, 2022 | 13:17
   Wiwi juliol 24, 2022 | 13:17
   Hay que estar con tiempo en las paradas (con 5 minutos es suficiente) Aunque quejarse es gratis ya que supongo en tu trabajo todo es perfecto
   • Icona del comentari de: Martina a juliol 25, 2022 | 10:10
    Martina juliol 25, 2022 | 10:10
    Doncs jo hi estic d'acord. No costaria res quedar-se a la parada uns minuts, fins l'hora de sortida "oficial". D'altra banda, de vegades no pots arribar a la parada a l'hora que vols sinó a la que pots. Per exemple quan surts de la feina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa