MónTerrassa
Comencen les proves per seleccionar 100 maquinistes per a les línies de FGC

Comencen les proves per seleccionar 100 maquinistes per a les línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Es tracta de la primera fase de la convocatòria per accedir a cursos de formació de maquinista de les Línies Metropolitanes, tant de la línia Barcelona-Vallès com Anoia-Baix Llobregat.

Aquesta setmana ha tingut lloc la primera fase de la convocatòria que ha comptat amb la participació de 950 persones candidates. Concretament, 650 homes i 300 dones han estat convocades a la prova de coneixements, de la qual en sortiran 150 persones que passaran a la segona fase, la prova psicofísica.

La convocatòria inclou la perspectiva de gènere i tindrà en compte allò que preveu el Pla d’Igualtat d’Oportunitats de FGC d’arribar a tenir una plantilla amb una presència de dones i homes que assoleixi la paritat. Així, atès el desequilibri actual, la convocatòria contempla que s’haurà de garantir que, com a mínim, s’incorporin al curs de formació un 40% de dones sempre que el nivell obtingut sigui l’establert en la convocatòria.

De 1.000 aspirants a 100 candidats reals

Posteriorment, se seleccionaran 100 persones que realitzaran el curs de formació de maquinistes i que, una vegada superat, s’incorporaran a una bossa que permetrà cobrir les vacants que es generin a ambdues línies. Tanmateix, cal dir que la formació de maquinista és diferent per la línia Barcelona-Vallès que per la línia Llobregat-Anoia i en el cas d’aquesta darrera la funció de maquinista inclou realitzar activitats d’ajudant/a de tracció per la qual cosa el curs contempla, també, formació d’aquesta activitat.

Les persones que formin part de la bossa podran optar a altres places temporals i percentatges i també a places de contractació a temps total i de caràcter indefinit a mesura que es generin necessitats i la taxa de reposició ho permeti. El salari brut anual a temps total és de 33.745,42 € anuals bruts proporcionals al percentatge de contractació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa