MónTerrassa
El camí de Can Gonteres a Rellinars es convertirà en carretera

El Camí que condueix de Can Gonteres a Rellinars (VC-019) es convertirà en una carretera. Les obres implicaran no només el canvi de ferm i senyalització en un tram de poc més d’un quilòmetre, sinó també el canvi de nomenclatura, ja que passarà a ser oficialment “carretera”. Això permetrà incrementar la seguretat viària d’aquest vial que uneix Terrassa amb el petit municipi vallesà. Aquesta és una de les inversions previstes durant aquest 2023 per part de la Diputació de Barcelona, dins del desplegament del nou Pla de carreteres de la xarxa local.

No serà l’únic vial de la nostra demarcació que entra en aquesta primera fase. També hi haurà la VC-013, més conegut com a Camí de l’Obac, al municipi de Vacarisses. En aquest tram de poc més de 2,5 quilòmetres, el projecte està centrat en una millora de la seguretat viària del camí.

Aquestes dues actuacions s’iniciaran a finals d’aquest mateix 2023 amb la licitació i execució dels primers projectes. La Diputació de Barcelona preveu en aquesta primera fase intervenir en 157 quilòmetres de 37 camins municipals del conjunt de comarques barcelonines. Les actuacions estan concertades amb els ajuntaments a través dels consells comarcals i suposen una inversió global de 31 milions d’euros.

Millorar les connexions de municipis i urbanitzacions

Segons ha explicat el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, les actuacions han volgut ser “equitatives” entre les comarques. No s’han fet en funció de la intensitat del trànsit que tenen aquests camins, ja que d’aquesta manera “només haguéssim actuat a l’àrea metropolitana, que és on es concentra la majoria de la població”, afirma el diputat.

Així, per tal d’equilibrar les inversions s’ha fet un repartiment equilibrat en el que s’han tingut en compte altres factors, especialment els de millorar les connexions amb aquells municipis del territori que més ho necessiten, independentment de la població que tinguin, així com altres factors com poden ser necessitats de comunicacions entre municipis o que poden ser d’enllaç entre nuclis o urbanitzacions o que donen serveis a equipaments.

Pons també ha afegit que “estem fent arribar les millors condicions de mobilitat al conjunt del territori, i això també inclou altres factors de comunicació com pot ser les canalitzacions per fibra òptic que farem passar també per aquests vials. Per tant, el que estem fent amb la implantació d’aquest pla és una homogeneïtzació del territori, afavorint-lo en el seu conjunt, independentment del nombre de persones que hi visquin”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa