MónTerrassa
Les “càmeres intel·ligents” de la C-58 ja sancionen els infractors
  • CA

Les càmeres intel·ligents ubicades a l’autopista C-58 al seu pas pel Vallès Occidental ja han començat a sancionar els infractors. Segons avança l‘emissora RAC1, aquest mes de setembre ja s’han interposat un total de 60 multes a aquells conductors que no complien amb la normativa de Trànsit.

El centre d’imatges del Servei Català de Trànsit ha registrat prop de 200 mil fotografies provinents de les càmeres de la C-58 però també de la B-23, els dos llocs on es desenvolupa aquesta prova pilot amb l’alta tecnologia associada. Segons ha informat el responsable de Tecnologies de la Informació de Trànsit, Josep Marsellès, en declaracions a RAC1, aquestes imatges són revisades per una persona que només tramita la sanció si són molt clares. I és que l’algoritme encara s’ha d’anar perfilant ja que de les primeres 1.700 fotos seleccionades pel sistema només 57 han acabat en multa.

Multes per conduir mirant el mòbil

La instal·lació de les càmeres intel·ligents va dur-se a terme aquest mateix 2022. Aquesta nova tecnologia basada en intel·ligència artificial funciona a través d’unes càmeres que capten i fotografien tots els vehicles a peu de carretera indiscriminadament i, amb un procediment de filtratge automatitzat, només envia al sistema informàtic aquells arxius en què detecta que hi ha una probabilitat elevada que hi hagi una persona utilitzant el mòbil mentre condueix.

L’elecció de la B-23 i a la C-58 és a causa que són dues de les vies amb més volum de trànsit de Catalunya. Aquest estiu van començar a entrar en funcionament però no ha estat fins aquest setembre que s’ha integran en el sistema sancionador de l’organisme.

L’objectiu principal de l’ús d’aquesta tecnologia és erradicar l’ús del mòbil al volant. Fins ara, la detecció d’aquesta infracció només es podia fer de manera manual -amb patrulles espiell instal·lades en controls sorpresa a peu de carretera-. Ara ja no. Convé recordar que fer servir el mòbil mentre es condueix és una infracció greu que suposa una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de 3 punts, tot i que a partir del març de 2022, amb l’entrada en vigor de la nova Llei de trànsit, la pèrdua de punts del permís augmentarà a 6.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel BCN a octubre 05, 2022 | 10:52
    Manel BCN octubre 05, 2022 | 10:52
    Tot això és massa relatiu, una imatge no reflecteix exactament què pot passar...i indefensió total

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa