MónTerrassa
Càmera per controlar l’accés autoritzat a l’àrea del Vapor Ventalló

El servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa ha anunciat que a partir d’aquest dimarts, dia 28 de març, es torna a habilitar l’accés pel carrer de Sant Llorenç als vehicles autoritzats. Es tracta del vial d’accés a la nova àrea de vianants anomenada Vapor Ventalló. Alerten que des d’ara, tots aquells vehicles que accedeixen en aquesta zona i que no estiguin registrats seran multats. I subratllen que aquest control d’accés es realitzarà mitjançant una càmera de lectura de matrícules que ja està instal·lada i entra en funcionament.

Va ser a finals del mes de gener, que el govern municipal de Terrassa va realitzar alguns canvis en les condicions d’accés i regulació de la zona del Vapor Ventalló. D’aquesta manera el dret al distintiu (l’adhesiu que s’ha d’enganxar en un lloc visible del parabrises del vehicle i que en el cas d’aquesta zona concreta és de color groc-verdós) s’estendrà als residents, usuaris de garatges o propietaris d’habitatges o garatges de la Plaça Vapor Ventalló, Passatge del Vapor de la Companyia i carrer Joan Baptista Galí.

Autoritzacions puntuals i excepcions

D’aquesta manera només els residents o propietaris d’habitatges d’aquesta zona o de finques (i garatges) que disposin d’un accés per a vianants tindran autorització. Es recorda que, en aquests casos, poden circular per l’illa de vianants, però no parar ni estacionar. Per cada adreça en aquest àmbit es poden tramitar fins a 4 matrícules autoritzades de forma permanent. També poden fer ús de les peticions d’autorització puntual (48h) en casos d’emergència, necessitat logística o visita d’un familiar o amic que requereixi accedir a dins per estacionar el vehicle en el pàrquing privat.

També es recorda que sempre amb prèvia autorització municipal, es pot accedir a les illes de vianants en els casos d’operacions de càrrega i descàrrega, o en el trasllat dels hostes de residències o llars de gent gran, o persones amb mobilitat reduïda o titulars de targeta d’aparcament per a persones amb discapacitat que requereixin l’accés a l’àrea. També fins al 30 de juny de 2026, l’Ajuntament de Terrassa ha fet una excepció per als vehicles que traslladin alumnat menor de 6 anys d’escoles bressol i d’escoles d’educació primària situades dins l’àrea de vianants, sempre que sigui en calendari lectiu i en les hores pròpies d’entrada i sortida escolar (no extraescolars), amb prèvia comunicació i autorització municipal.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosli a març 28, 2023 | 14:03
    Rosli març 28, 2023 | 14:03
    Cada vegada ho fan tot més complicat. En comptes de facilitar les coses a la ciutadania (que ja les té prou difícils), el govern Ballart aposta per l'intervencionisme, el control, les prohibicions i la burocratització de tots els àmbits. És el que succeeix quan gent sense preparació i obsessionada per ideologia simplista agafen les regnes de l'administració. Per anar a buscar esporàdicament la meva sogra amb greus problemes de mobilitat hauré de demanar permís previ a l'Ajuntament perquè no em multin?? S'han begut l'enteniment.
  2. Icona del comentari de: Joana a març 29, 2023 | 09:12
    Joana març 29, 2023 | 09:12
    Tot per Terrassa Centre. Al Centre sense fums, sense càncer, sense perill de ser atropellats. A la resta de barris respirant el fum de cotxes amb 20 anys, sense ITV, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa