MónTerrassa
L’avinguda de Josep Tarradellas guanya zona d’aparcament nocturn

L’avinguda de Josep Tarradellas ha guanyat zona d’aparcament nocturn. El carril bus d’aquest concorregut vial, en el seu tram oest, que dona al barri de Grups Gibraltar-Lluís Companys, es transforma cada nit amb un espai per poder estacionar els vehicles privats. És una mesura que permet guanyar més de 20 places d’aparcament a la via pública de manera gratuïta, sempre que es respecti l’horari pactat. És a dir, funciona des de les vuit del vespre fins a les vuit del matí. Abans i després d’aquesta hora, el carril està reservat exclusivament als autobusos urbans.

Aquesta mesura respon a les queixes veïnals per la pèrdua de llocs d’aparcament als voltants de la plaça Lluís Companys. Si bé es cert que només estaran habilitades durant el període nocturn s’intenta així oferir resposta a les peticions.

Alternatives per tenir més zona d’aparcament

La reconversió dels carrils bus en aparcament nocturn és una mesura que és força nova a Terrassa però que en ciutats com Barcelona és habitual. Va en una línia parel·la a l’aposta per la zona verda (gratuïta per a residents i més cara per a vehicles puntuals, molt estesa a la capital en barris amb alta densitat de població de caràcter residencial) o zona taronja (zones en què estan regulades per un rellotge o un sistema de control similar, gratuïtes però de curta durada, com a Rubí).

A Terrassa, en els darrers temps han aparegut un parell més de zones en què es converteixen els carrils bus en aparcament. Al 2021 es va posar en marxa, a l’ús del carril de la carretera Montcada, en el tram comprès entre el carrer de Miquel Servet i de Colom, també en horari nocturn.

En d’altres barris s’ha apostat per zones d’estacionament que durant el dia son zona blava (de caràcter rotatori) a les nits passen a ser permanents per a veïns, per exemple, al barri de Sant Llorenç. També n’hi ha a la Ronda de Ponent o a l’avinguda del Vallès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa