MónTerrassa
L’Antic Poble de Sant Pere demana civisme per evitar més atropellaments
  • CA

L’Associació de Veïns de l’Antic Poble de Sant Pere s’ha vist obligada a publicar un nou missatge demanant als ciutadans més civisme i respecte a les normes de circulació per evitar més atropellaments. Ho ha fet després que un dels seus veïns, un menor d’edat, patís el xoc amb un vehicle i l’hagi deixat ferit per unes quantes setmanes. “Aquest no ha estat el primer accident a l’Antic Poble. Hauríem d’intentar que fos el darrer. A més, si ho fem, aconseguim un Antic Poble més amable i confortable”, manifesten en el post publicat a les xarxes socials de l’entitat.

Comunicat de l’AV

VELOCITAT DE CIRCULACIÓ SUPERIOR A 10km/h I APARCAMENT INADEQUAT, DOS FACTORS QUE CAL EVITAR DONCS AMBDÓS PODEN FACILITAR ACCIDENTS

Aquest jove santperenc fa unes setmanes que va en cadira de rodes. Tot indica que es recuperarà bé, però encara ha d’evitar posar el peu a terra per un temps.

No volem ni podem jutjar les causes concretes d’aquest atropellament esdevingut al carrer Major de Sant Pere. Però ens serveix per a recordar que:

1- La velocitat màxima per l’Antic Poble és de 10km/h (això s’aplica a qualsevol vehicle, també els patinets i les bicicletes). És poc més ràpid que el pas dels vianants. Per tant, quan vas en vehicle a aquesta velocitat tens la sensació d’anar molt a poc a poc. Això fa que, força vehicles, tot i que van “lents”, la superin amb escreix. Això, a banda de ser una infracció, ens posa en risc doncs el temps d’aturada és de menys de 2 metres, quan es va a 10km/h, i s’acosta als 4 quan anem a 20.

2- Els cotxes estacionats al carrer obliguen als altres cotxes que circulen a aproximar-se a les façanes oposades, generant més fàcilment risc d’atropellament d’algú que surt de casa seva. Cal, per tant, evitar deixar el cotxe al carrer més enllà del temps necessari i autoritzat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa