MónTerrassa
Adéu a la malmesa passarel·la de fusta del carrer Salmerón

La passarel·la de fusta, en estat de deteriorament des de fa anys, del carrer de Salmerón de Terrassa dirà finalment adéu en els pròxims mesos. L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat el procés de licitació per dur a terme no només la substitució d’aquesta tarima sinó de remodelació de tota la plaça dels Museus, on es troba ubicada. Les inclemències meteorològiques i el desgast natural d’un material que necessita un manteniment constant han deixat des de fa temps totalment inutilitzada la passera amb trossos de fusta situada a tocar del Castell Cartoixa.

Fins al punt, que ha arribat a ser un perill per als vianants, perquè les fustes de pi s’han anat movent, s’han aixecat i s’han esberlat. Els claus que les unien han anat sobresortint, i les xapes de metall que es van anar col·locant com a pedaços s’havien convertit en un autèntic laberint per evitar enganxar-s’hi el peu i caure de morros. També perquè en dies de pluja, es convertia en una pista de patinatge.

Per això, davant l’evidència que no es trobava en condicions, des de l’Ajuntament es va optar per una solució dràstica: posar-hi tanques i impedir el seu pas. El que podia semblar una opció temporal es va allargar i allargar en el temps. I els anys han anat passant fins que ara, aquest 2023 s’ha decidit posar-hi solució.

Com serà el nou espai on hi havia la passarel·la de fusta

El projecte de remodelació d’aquest cèntric espai es durà a terme, segons les previsions, durant aquest any. Ja existeix un projecte redactat i es troba en procés de licitació. Segona ha avançat l’alcalde Jordi Ballart, “l’obra es preveu executar-la el tercer trimestre d’aquest 2023”. La tarima, que funcionava a mode de balcó panoràmic del Castell Cartoixa i del Parc de Vallparadís -una funció que es deixa clar que es vol mantenir-, deixarà de ser un element distintiu d’aquest espai i serà substituït per un altre tipus de material, més resistent.

La Memòria valorada contempla doncs la substitució de la tarima de fusta degradada per una nova urbanització que inclou zones pavimentades amb llambordins, zones amb paviment drenant, quatre nous parterres enjardinats amb vegetació arbustiva i arbrat, un sistema de reg i nou mobiliari. Aquesta actuació no inclourà la barana de fusta, que romandrà en el seu estat actual.

Es preveu reubicar els sis bancs existents que “dificulten el flux de vianants a la vorera existent”, que seran inclosos amb nou mobiliari urbà. També es crearà una seqüencia de 4 nous parterres enjardinats amb vegetació arbòria i arbustiva i noves zones d’estada intercalades entre els parterres vegetals, materialitzades amb paviment permeable de llambordins de formigó prefabricat amb junta verda. Pel que fa estrictament a la zona de pas i de «balcó» al llarg de la barana existent corresponent a la llosa del voladís, serà pavimentada amb llambordins de formigó prefabricat. I es farà una reparació del paviment de peces de granit existent, limítrof amb la tarima i la vorada d’acer, que presenta desperfectes.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa