MónTerrassa
L’1 de juliol es començarà a multar en les noves illes de vianants

L’1 de juliol és la data marcada amb retolador vermell al calendari del govern municipal perquè es comencin a interposar multes a les noves illes de vianants de Terrassa. La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, ha manifestat a Món Terrassa, que tal com estava previst d’aquí menys d’un mes aquells conductors que entrin sense permís a l’interior de les noves illes de vianants -del Vapor Gran i del Passeig, a més del Vapor Ventalló i Plaça Vella- s’exposen a ser sancionats econòmicament.

“A partir de l’1 de juliol els agents de la Policia Municipal de Terrassa que observin vehicles circulant per l’interior d’aquest espai restringit sense la targeta acreditativa seran multats”, ha subratllat la responsable de Mobilitat. No es preveu un increment de patrulles a la zona, però sí que hi haurà un major control dels turismes i motocicletes que hi entrin. “S’actuarà de la mateixa manera que es fa quan es veu algú contra direcció o quan està mal estacionat”, apunta.

Una de les càmeres (cobertes amb una lona) instal·lades en l’entrada de la zona del Vapor Gran | Lluïsa Tarrida

Les càmeres, en temps d’espera

Les càmeres de control i vigilància però, hauran d’esperar. Actualment ja n’hi ha dues de col·locades a la zona del Vapor Gran i Ventalló, comprades amb fons municipals, però encara no es poden posar en funcionament per detalls tècnics. La resta haurien d’arribar si s’aconsegueix que el projecte de pacificació del trànsit sigui aprovat pels fons europeus Next Generation. Si fos així, se’n comprarien sis més, que anirien repartides, especialment, a la zona del Passeig i rodalies. A més de l’adquisició d’equipaments de vigilància per monitoritzar la futura Zona de Baixes Emissions.

Tanmateix, el govern municipal no ha volgut esperar que les càmeres fossin instal·lades per iniciar el procés de sanció als conductors que no respectin les indicacions i senyalitzacions verticals. “Hem donat un marge prou ampli de temps perquè els veïns de les àrees afectades hagin adquirit les targetes identificatives. Des del Mobilitat és té constància que totes les peticions d’adhesius han estat correctament contestades i s’ha fet entrega a les persones sol·licitants”.

La campanya informativa es mantindrà i es reforçarà encara més, tanmateix ara ja tot rau en una qüestió de voluntat dels veïns i de la resta de la ciutadania de Terrassa de voler prendre consciència de les noves restriccions.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Vilatà. a juny 09, 2022 | 06:12
  Vilatà. juny 09, 2022 | 06:12
  Un motiu més per a no acostar-se a Can Fanga.
 2. Icona del comentari de: Vilatà. a juny 09, 2022 | 06:12
  Vilatà. juny 09, 2022 | 06:12
  Un motiu més per a no acostar-se a Can Fanga.
 3. Icona del comentari de: Joana a juny 09, 2022 | 09:26
  Joana juny 09, 2022 | 09:26
  Quina sort tenen al CENTRE. Que miren per la seva salut. Sense soroll, sense perill, sense fums.... No com als barris, que això és una vergonya. Massificats i indignats.
  • Icona del comentari de: Anonimo a juny 09, 2022 | 11:26
   Anonimo juny 09, 2022 | 11:26
   Vergüenza ayuntamiento los barrios nos tienen abandonados
  • Icona del comentari de: Laura a juny 10, 2022 | 09:55
   Laura juny 10, 2022 | 09:55
   Tota la merda i tota la xusma cap als barris. I al Centre vivint sense cotxes, sense fums..... Son uns classistes que només miren per ells (que no surten del Centre i no veuen la realitat de Terrassa)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa