MónTerrassa
La mobilitat urbana sostenible, protagonista al Fòrum de Rotary Terrassa
  • CA

El Fòrum Obert del Rotary Terrassa d’enguany ha comptat amb la presència de Josep Marínez Vila, conseller delegat en infraestructures de Saba, per parlar sobre la mobilitat urbana sostenible. El certamen és una “conferència anual que s’organitza per a tractar de temes transversals que tinguin un impacte real en la nostra societat”. La presentació de Martínez “Els aparcaments com a hubs de mobilitat urbana sostenible per a persones i mercaderies”, ha anat a càrrec del soci del club Joan Castelló.

En el decurs de la seva ponència ha parlat sobre els canvis en l’ecosistema urbà: els nous hàbits de mobilitat, les noves rutines i els nous vehicles que s’hi han incorporat en els darrers
anys. També ha explicat com el creixement exponencial de l’ecommerce està esdevenint insostenible pel seu elevat impacte en la congestió vial i el medi ambient.

Tres aparcaments Saba a Terrassa

Saba està present a 178 ciutats arreu del món i entre elles a Terrassa amb 3 aparcaments. Segons Martínez, la mobilitat “avui ha de pensar-se en clau de sostenibilitat econòmica de manera que la mobilitat s’ha de gestionar, no s’ha de restringir”. “Fins hi tot els canvis urbanístics que moltes ciutats han aplicat darrerament no sempre serveixen per reduir per exemple les emissions, ja que comporten més circulació de vehicles i en molts casos aquestes caldria revisar-les i canviar-les si realment han resultat ineficients”, exposen en un comunicat.

Els aparcaments, la solució per una mobilitat més sostenible

També ha explicat que els aparcaments són actualment una solució per a donar resposta a aquests nous reptes i que la gestió de la mobilitat urbana passa per aconseguir que els aparcaments serveixin per amagar els cotxes, de tal manera que els carrers quedin nets de cotxes i els desplaçaments no siguin per anar a un lloc en concret sinó per anar a un aparcament i des d’aquest el desplaçament sigui sempre a peu o amb transport públic. Igualment han de servir com a mini-hubs per a la distribució de mercaderies per la nit i evitar els col·lapses del centres comercials de les ciutat actualment plens de furgonetes i camions durant bona part de la jornada.

Al final de la conferència la presidenta del Club, Nuri Escudé ha lliurat un obsequi al conferenciant i un detall a la seva muller i ha agraït als assistents i en especial als representants dels diferents grups polítics de la ciutat la seva presència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa