MónTerrassa
La mítica Orxateria Ribera de Terrassa obre un any més

L’Orxateria Ribera de Terrassa torna a obrir les seves portes. L’hivern queda enrere i aquest mític establiment egarenc es posa en marxa una altra vegada, per a gaudi de la ciutadania. L’orxateria Ribera es dedica a l’elaboració i venda d’orxata, granissats, polos i gelats de manera artesanal des de 1930. Serà a partir d’aquest divendres, 24 de març, al carrer de Galileu, 187. Al mes d’abril ja estarà a ple rendiment.

Que aixequi la mà qui no hagi fet mai una orxata o pres un gelat a l’Orxateria Ribera. Doncs ningú. La seva fama traspassa fronteres i els seus productes han aparegut a diverses televisions. Molts i moltes diuen que la seva orxata és la millor del món. I podria ser-ho, sens dubte. La seva història gairebé centenària la pots conèixer aquí.

Origen valencià

Els fundadors, d’origen valencià, i van venir a buscar noves oportunitats de feina en temps difícils. Van començar venent orxata i gelats amb petits carros pels carrers de Terrassa. Ells i els seus 10 fills van ser els impulsors del negoci, i amb grans esforços es van anar fent un nom a la ciutat, fins a arribar a ser un referent d’orxata artesana. Després, a la dècada dels 70, el negoci va passar a un dels seus fills i la seva dona, el Ramon i la Juanita. Ell era el mestre orxater, s’encarregava de tota l’elaboració a l’obrador, i ella una persona que es feia estimar i sempre tenia un somriure per a tothom i s’encarregava d’atendre la botiga. Junts eren l’ànima del negoci.

Van estar més de 40 anys regentant el negoci i mantenint l’ambient familiar. A l’Orxateria hi ha treballat bona part de la família: germans, cunyats, nebots i nets. El 2016 van reformar el local, intentant no perdre l’aire d’orxateria valenciana però donant-li un toc de modernitat. Un local que sempre està de gom a gom. Les cues que es formen a la vorera són espectaculars, però tothom té clar que paga la pena esperar una estona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa