MónTerrassa
Mireia Comas guanya el Premi Miravisions de Fotoperiodisme
  • CA

La fotoperiodista de Terrassa Mireia Comas ha estat reconeguda amb el Premi Miravisions de Fotoperiodisme, en la categoria Professional. Es tracta de la primera edició d’aquest certamen, organitzat pel magazín “La Mira”, i que ha donat a conèixer aquest dijous els guanyadors, segons recull l’Agència Catalana de Notícies. La fotògrafa i activista pels drets humans s’ha imposat al guardó gràcies a un reportatge, titulat “Atrapats”, on es recollia la situació infrahumana -sense aigua potable ni llum- que vivien una dotzena de joves migrats en una nau abadonada de la ciutat de Terrassa. El reportatge va ser publicat pel mitjà “La Directa” i ha esta mereixedor del primer premi, valorat en 2.500 euros. Els guardons es lliuran el pròxim dissabte, 25 de setembre, a la Juneda (Garrigues), dins de la segona edició de la jornda Miravisions.

El segon premi de la categoria Professional ha estat per Sergi Alcàzar amb un reportatge publicat pel diari digital El Nacional titulat “Les morts de la covid”, mentre que completa el podi, la fotografia “Maria”, de Marc Sanyé, publicada al diari “El 9 Nou”. A més a més, també s’atorguen dues mencions especials en la Categoria Professional, una per a Sergi Alcàzar per la seva obra ‘Primera línia’ publicada a ‘El Nacional’ i l’altra per a Jordi V. Pou, per ‘El confinament impossible dels temporers’ publicada a ‘El Periódico’.

D’altra banda, en categoria Estudiants, el primer premi se l’ha endut el jove Bernat Cedó, alumne de l’Escola de Fotografia IEFC. Ho ha fet amb un recull fotogràfic de com es va viure el confinament des de casa, “A porta tancada”. El segon premi és per a David Rico de l’Escola Fotogràfica IEFC per ‘L’esport que va guanyar la covid’ i el tercer és per ‘La soledat’, de Lydia Medina, de l’Escola Groc. La menció especial de la Categoria Estudiants és per a Anna Lofi, estudiant de postgrau en fotoperiodisme de la UAB, pel treball fotogràfic ‘Confinament de l’àvia’. En aquesta categoria s’atorga als guanyadors vals per gastar en material fotogràfic a la botiga ‘FotoK’: 1.000 euros el primer, 600 el segon i 400 el tercer.

Un dels joves que viuen a la fàbrica abandonada en condicions d'insalubritat | Mireia Comas
Un dels joves que viuen a la fàbrica abandonada en condicions d’insalubritat | Mireia Comas

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa