MónTerrassa
Els Minyons de Terrassa aproven el trasllat a les naus de Cal Reig
  • CA

Els Minyons de Terrassa han aprovat el trasllat de la seu de la colla a les naus de Cal Reig. Així s’ha decidit en una assemblea general extraordinària celebrada aquest dissabte 23 de juliol al matí. Els Minyons deixaran la casa Jacint Bosch, al carrer del teatre, i passaran a tenir una nova llar al carrer de la Mare de Déu dels Àngels.

La Colla ha aprovat el conveni amb l’Ajuntament per la cessió de les naus, després de guanyar el concurs públic el passat mes d’octubre. També s’ha aprovat el projecte d’obres i la venda de la casa Jacint Bosch en una assemblea que ha suscitat “un gran interès” amb un llarg debat durant més de quatre hores, segons informen els malves en un comunicat.

Els Minyons aproves el trasllat a les naus de Cal Reig | Minyons de Terrassa

Adequar les naus de Cal Reig a la pràctica castellera

El projecte d’obres preveu l’enderroc de part de les naus de Cal Reig per tal de crear un gran pati exterior de 500m2 obert a la ciutat, així com la reforma de la resta de naus per adequar-les a la pràctica castellera, generant un espai d’assaig cobert de més de 250m2. Addicionalment, també hi haurà un bar-restaurant i una sala d’actes. S’espera que les obres estiguin enllestides durant el 2023. Mentrestant, els malves continuaran al carrer del Teatre.

Els Minyons preveuen una inversió de 1.200.000€

L’acord de cessió preveu l’ús del local per part de la Colla durant els propers 50 anys a canvi d’una inversió mínima de 700.000€ en aquest equipament. Tot i aquest import mínim, la colla preveu fer-hi una inversió de 1.200.000€. Per afrontar aquesta inversió, l’assemblea de la Colla també ha acordat la venda del local del carrer del Teatre. Els Minyons es podran mantenir en aquest local mentre durin les obres de les naus de Cal Reig i no s’hauran de traslladar a un espai provisional.

“Un pas endavant” per la colla i la ciutat

El president de la Colla, Jaume Maeso, ha comentat que el trasllat “és una gran oportunitat” que ha de permetre a la colla “seguir creixent i disposar d’un espai adequat a les necessitats castelleres i socials actuals”. Ha afegit que suposarà “un pas endavant” per a la colla i la ciutat “en la recuperació d’espais fabrils”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa