MónTerrassa
Minyons de Terrassa, coprotagonistes d’una imatge insòlita
  • CA
Imatge insòlita i històrica: Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa, Vella de Valls i Jove de Tarragona aixequen conjuntament un castell | ACN

!--akiadsense-->

Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre l’actual crisi humanitària, els impulsors de la campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra’ han organitzat aquest dissabte a la nit un gran concert que ha omplert el Palau Sant Jordi de Barcelona amb més de 15.000 persones. Es tracta de l’esdeveniment artístic més multitudinari que s’ha fet fins ara a Europa des de l’esclat de la crisi dels refugiats, i ha volgut ser una mostra de la mobilització ciutadana vers aquesta causa. El concert se celebra quan falta només una setmana per a la manifestació ‘Volem Acollir’, que recorrerà els carrers de Barcelona el pròxim 18 de febrer. Grups i artistes de procedències i estils ben diversos han pujat a l’escenari per reivindicar que Catalunya és terra d’acollida. Serrat, Llach, Sopa de Cabra, Marina Rossell, Jaume Sisa o Manolo García són alguns dels noms destacats presents en el concert, dirigit per Rubén Wagensberg i Lara Costafreda amb posada en escena de la Fura dels Baus i la coordinació de Primavera Sound amb la col·laboració del Canet Rock.

Un dels moments més simbòlics de la vetllada l’han protagonitzat quatre de les colles castelleres més capdavanteres del moment. Els Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca, la Vella de Valls i la Jove de Tarragona s’han aliat, per una nit, a favor dels refugiats i han protagonitzat una imatge insòlita en el món casteller. Per primera vegada en 225 anys d’història en el món casteller, les colles, habituals rivals a les places, han unit esforços i mans i han alçat un castell conjunt, un quatre de set. Una acció de germanor per representar l’esforç col·lectiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa