MónTerrassa
Millores de l’espai i d’accessibilitat al nou parc infantil de la plaça Nova
  • CA
Parc infantil a la plaça Nova de Terrassa
Parc infantil a la plaça Nova de Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

La setmana passada, Món Terrassa es feia ressò del canvi d’imatge d’alguns parcs infantils de Terrassa. El canvi que cridava més l’atenció era al terra. El paviment de cautxú o de sorra s’ha vist substituït per escorça. Un dels parcs que ha estat “pioner” en la implantació de l’escorça de pi és el de la plaça Nova. La notícia va causar força rebombori a les xarxes socials, motiu pel qual el regidor de Manteniment urbà, parcs i jardins, Raúl Ibañez, va decidir donar explicacions més detallades.

“El que ha passat en aquesta zona de jocs és que es va reformar amb elements de joc que el Consell del Districte 1 va aprovar en sessió plenària, a petició dels veïns. Aquests elements de joc, per normativa, requereixen un sòl amortidor, que en el cas d’un dels jocs múltiples, el terra de cautxú no complia amb els requisits. Davant d’aquest fet i de la impossibilitat de posar de nou tot el parc amb cautxú per falta de pressupost i criteris tècnics, es va optar per l’escorça de pi, àmpliament utilitzada a tota Europa, i que ja hi és en algun altre parc infantil de la nostra ciutat”, ha relatat Ibañez.

El regidor també ha manifestat que davant de les propostes rebudes per millorar l’espai i permetre una millor accessibilitat, pròximanent es faran diverses actuacions com per exemple, es canviarà el joc rotatori per “un disseny diferent, que permeti rodar sense perill de sortir propulsat, i així poder construir al final de la rampa de formigó un passadís fins a la porta d’aquest joc”. També hi haurà canvis al joc per menors de 2 anys, “situat més al nord, on es construirà una rampa de formigó que permetrà millor l’accés”. A l’espera de rebre un nou joc rotatori, es preveu poder executar aquestes modificacions abans d’acabar el mes de gener.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa