MónTerrassa
Militars espanyols es passegen pel Vallès Occidental
  • CA

La presència de l’exercit espanyol duent a terme maniobres militars als termes municipals de Sabadell i Castellar del Vallès (Vallès Occidental) ha fet enfadar els alcaldes d’aquestes dues localitats. En un comunicat conjunt els batlles han rebutjat de forma contundent aquesta mena d’exercicis i han posat de manifest que aquestes pràctiques no haurien d’haver-se produït mai. Els dos executius han acordat proposar una declaració institucional conjunta de rebuig de l’activitat militar i han anunciat que es declararan ciutats pacifistes, antimilitaristes i lliures de pràctiques militars. Mai fina ara s’havien produït aquests exercicis en aquests termes municipals.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, considera “inadmissible i una provocació” la presència de l’exèrcit fent pràctiques militars: “Som i serem una ciutat pacifista i rebutgem qualsevol pràctica o exercici militar al nostre municipi”, ha manifestat.

Per la seva banda, Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès, ha declarat que “Castellar ha fet una aposta important per la Pau” i ha remarcat que “no rep de bon grat les maniobres militars al municipi”.

Giménez ha enviat aquest migdia una carta al Delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, en què li expressa el malestar de la corporació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Xavi a juny 22, 2017 | 07:13
    Xavi juny 22, 2017 | 07:13
    Si estan destinats al catalunya que se suposa que han de fer? estar tot el dia geguts als barracons sense sortir? No trobeu normal que facin exercisis, simulacres, entrenamets etc?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa