MónTerrassa
#MeTooTRS, el hashtag per fer visible la violència masclista a Terrassa
  • CA

Des del Comitè de Vaga Feminista de Terrassa estan realitzant un mapeig per recollir les diferents violències que tenen lloc a Terrassa i traçar, a partir d’aquí, un recorregut reivindicatiu de cara al 8 de Març, Dia internacional de la dona treballadora. Amb aquest objectiu, el col·lectiu porta ja un parell de setmanes fent una crida a través de les xarxes socials perquè les veïnes de la ciutat comparteixin (anònimament o no) experiències viscudes a la ciutat.

Des de l’entitat matisen quin tipus de violència es parla: “violències obstètriques, violències físiques i psicològiques, violències laborals i volències institucionals, entrecreuant-se totes elles amb eixos d’opressió que tenen a veure amb la diversitat sexual i afectiva, la discriminació per motius racials d’algunes veïnes o per les seves capacitats diverses”.

Per a denunciar experiències concretes s’ha suggerit l’ús del hashtag #MeTooTRS amb un doble motiu. Per una banda, es pretén fer-se ressò del moviment #MeToo (“Jo també” en català) iniciat per diverses usuàries de les xarxes socials fa tres anys, per denunciar les agressions sexuals perpetrades pel productor de Hollywood Harvey Weinstein. La campanya aviat es va estendre i adaptar a altres països, on dones que havien patit agressions i violències masclistes, van animar-se a denunciar la seva pròpia experiència.

D’altra banda, amb #MeTooTRS es vol recordar que “el patriarcat és transversal i universal i que també a la nostra ciutat moltes veïnes hem patit, en diferents graus, agressions que no volem silenciar”. A banda del hastag també s’ofereix per mantenir l’anominat enviar un correu a: [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa