MónTerrassa
Metges de Terrassa proposen al govern renunciar al lloguer de l’Hospital Sant Llàtzer
  • CA
Els metges del CS Terrassa, demanen solucions a la Generalitat i l’Ajuntament | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Aquest dilluns, dia 24 d’abril, ha tingut lloc una trobada entre representants de l’Associació Professional de Facultatius (APF) del Consorci Sanitari de Terrassa i representants de les diferents Associacions de Veïns de Terrassa, encapçalades pel president de la Federació (FAVT), Ramon Clariana, juntament amb el president de la Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa (PDSPT), Jaume Pavia.

Segons ha pogut saber Món Terrassa, ha estat una trobada de quelcom més d’una hora, en la qual s’ha abordat la delicada situació en la qual es troben els Centres d’Atenció Primària del Consorci Sanitari de Terrassa. Els facultatius han posat sobre la taula la seva “preocupació per la manca de cobertures i substitucions del personal que es jubila o que es troba en situació de baixa laboral, amb la sobrecàrrega assistencial que representa per la resta de professionals i l’empitjorament clar de les condicions en les que es presta assistència a la població” així com també han posat de manifest “la situació d’increment notable de les llistes d’espera per a visita del metge de família, amb les repercussions que té en la salut comunitària”.

En la reunió amb les entitats veïnals i la plataforma, l’APF ha expressat la seva demanda que l’Ajuntament de Terrassa, com a membre del Consell de Govern del CST en un 40% (entre participació directa i participació via Fundació Sant Llàtzer) i com a gestor de les actuacions de la Fundació Sant Llàtzer, acordi “cedir l’edifici de l’Hospital de Sant Llàtzer al CST, renunciant a percebre el lloguer anual que actualment rep del CST per aquest concepte (amb un import anual estimat de quasi 600.000 €). Aquest fet representaria una inversió en clau de ciutat per part de l’Ajuntament de Terrassa, destinant aquests fons a la millora de l’atenció sanitària que es presta a la població”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume Pavia a abril 25, 2017 | 13:18
    Jaume Pavia abril 25, 2017 | 13:18
    Un pequeña aclaración en el artículo salgo como presidente de la PDSPT, y no es así ya que en esta plataforma no hay cargos, fui como representante.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa