MónTerrassa
Metges de Catalunya pressiona l’Ajuntament de Terrassa
  • CA

Metges de Catalunya (MC) ha reclamat a l’Ajuntament de Terrassa “que compleixi el compromís subscrit en el Pla de Reequilibri 2016-2019 del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), segons el qual el consistori ha de transferir a l’empresa pública unes aportacions municipals extraordinàries per valor 800.000 euros, repartides en tres exercicis”.

El sindicat, a través del seu delegat al CST, Xavier Lleonart, ha formalitzat la petició amb una proposta de resolució sobre la situació de sobrecàrrega de treball dels facultatius d’atenció primària presentada en el ple de l’ajuntament egarenc d’aquest dijous. La iniciativa de l’organització ha generat un intens debat entre els diferents grups polítics que finalment han acordat, amb el beneplàcit de Lleonart, aprovar els punts de la proposta referits a la reposició dels professionals mèdics jubilats i ajornar fins al ple municipal de setembre la votació dels punts de la proposta amb impacte econòmic per a l’Ajuntament.

D’altra banda, un altre punt de la proposta de resolució que demana al consistori que intercedeixi davant la Fundació Privada Sant Llàtzer, propietària de l’immoble de l’Hospital i del CAP Sant Llàtzer, gestionats pel CST, també ha estat ajornat fins al proper Ple de l’Ajuntament. En concret, el representant del col·lectiu mèdic insta el consistori a realitzar les gestions necessàries perquè aquesta entitat sense ànim de lucre rebaixi el cost del lloguer que percep de l’empresa pública que ascendeix a 466.491 euros anuals.

En aquest sentit, Lleonart ha aportat als membres del consistori dades que demostrarien que la Fundació Privada Sant Llàtzer “està obtenint beneficis de l’arrendament. I és que el contracte de lloguer, que segons MC sempre s’ha justificat com a contrapartida d’un préstec de 5,3 milions d’euros que la Fundació Privada Sant Llàtzer va demanar per reformar les instal·lacions i adequar-les per a l’assistència, és superior a la quota de retorn del crèdit. Així, mentre que l’entitat paga uns 226.000 euros anuals per l’amortització del préstec, el CST abona més de 400.000 euros a l’any pel lloguer de les instal·lacions. L’empresa pública sanitària assumeix, a més, el cost anual del seu manteniment (213.363 euros)”.

Els professionals mèdics argumenten que la Fundació Privada Sant Llàtzer té a l’alcalde Terrassa, Jordi Ballart, com a president del patronat i a la regidora de Salut, Maruja Rambla, com a vicepresidenta i que, tot i tractar-se d’una entitat privada, dels seus estatuts s’extreu que la seva finalitat essencial és “acollir, sostenir, i donar tractament a persones d’ambdós sexes, de qualsevol edat, naturals o veïnes d’aquesta ciutat”. “La mateixa fundació assegura al seu web que “manté i reforça la vinculació amb la ciutadania a través de la relació i del projecte en comú amb l’Ajuntament”.

“MC demanda que es revisi el preu del lloguer del recinte Sant Llàtzer perquè equivalgui a la quota d’amortització del préstec subscrit per la Fundació Privada Sant Llàtzer i que el CST destini l’estalvi generat a la contractació de personal en els dispositius sanitaris de la ciutat que pateixen una “asfixiant pressió assistencial””. MC i l’Associació Professional de Facultatius del CST han lliurat a l’alcalde Jordi Ballart prop de 3.000 signatures de suport ciutadà a les seves reivindicacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa