MónTerrassa
Metges de Catalunya a favor de la compra de l’Hospital General

Metges de Catalunya (MC) avala la proposta de Toni Comín de comprar l’Hospital General de Catalunya (HGC) i convertir-lo en un centre públic perquè així es donaria resposta a una comarca de més de 900.000 habitants, alhora que s’estalviaria la construcció dels hospitals previstos a Rubí i Cerdanyola. Tot i això, el secretari general de MC, Josep Maria Puig, ha assenyalat que és un assumpte ”complex” que requereix una negociació ”pausada” amb el propietari, actualment Quirónsalud però els propers mesos Fresenius, els treballadors, els pacients i els hospitals propers. El sindicat també reclama una ”planificació acurada” que garanteixi estabilitat laboral i professional a les plantilles.

Des de MC estan a favor de recuperar l’activitat pública que fan els centres de titularitat privada amb ànim de lucre, com ja va passar a l’estiu amb la Clínica del Vallès, però demanen al conseller Comin que clarifiqui i concreti la proposta per ”desactivar el clima d’incertesa i angoixa” que la notícia ha provocat als treballadors.

MC també adverteix però que la compra de l’HGC pot comportar conseqüències sobre l’activitat sanitària de Mútua de Terrassa, l’Hospital de Terrassa o l’Hospital de Sabadell, ja que el CatSAlut podria reduir l’activitat que té concertada amb aquests centres per traspassar-la al nou HGC de titularitat pública, amb efecte sobre les plantilles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa