MónTerrassa
Més seguretat en tres cruïlles del passeig 22 de Juliol de Terrassa
Una de les cruïlles on es millorarà la seguretat dels vianants | G.M.

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa inicia aquest dilluns, 16 de gener, les obres de reforç de la senyalització de les cruïlles del passeig del Vint-i-dos de Juliol i els carrers de la Mare de Déu dels Àngels, de Miquel Àngel i de Sant Gaietà. L’objectiu és millorar les connexions a peu, mitjançant l’execució de dos nous passos de vianants, i la seguretat viària, mitjançant la regulació semafòrica. La instal·lació dels nous semàfors no només donarà major seguretat als vianants, sinó que també contribuirà a moderar la velocitat dels vehicles. El treballs es desenvolupen en una zona propera a centres escolars i, per tant, es tracta d’itineraris molt transitats per l’alumnat.

En concret, les actuacions a dur a terme en l’àmbit del projecte són la construcció de dos nous passos de vianants al passeig del Vint-i-dos de Juliol, l’adaptació per a bicicletes a l’àmbit del projecte, la semaforització dels passos de vianants i l’elevació dels passos de vianants dels carrers de Miquel Àngel i de Sant Gaietà. El termini d’execució del projecte és de dos mesos. En total, s’instal·laran sis semàfors de vehicles i vuit semàfors amb figurí de vianant, així com un semàfor d’un focus intermitent per als vehicles que surtin del carrer de Miquel Àngel cap al passeig del Vint-i-dos de Juliol, en sentit Rambla.

Els elements semafòrics aniran suportats en vuit columnes. També s’instal·laran les vuit columnes que suporten els semàfors i un nou regulador semafòric. I els passos de vianants ubicats a l’inici tant del carrer de Miquel Àngel com del carrer de Sant Gaietà -cruïlla amb passeig Vint-i-dos de Juliol- s’elevaran mitjançant paviment asfàltic. El projecte de semaforització dóna continuïtat a les actuacions recollides dins el Pla de Mobilitat Urbana 2016-2021, en la línia estratègica d’extensió de la xarxa de vianants i, més específicament, de les millores d’accessibilitat i seguretat de vianants i semaforització prioritària de vianants. També acompleix el Pla Local de Seguretat Viària de Terrassa 2013-2016, que té com a objectiu la reducció del 25% el nombre de víctimes en accidents de trànsit i incideix en la creació d’itineraris per als vianants.

No es preveu que aquestes obres provoquin cap afectació important del trànsit, i només es produiran talls de caràcter parcial. Les obres han estat adjudicades a l’empresa ACISA, amb un pressupost d’111.925 euros.

Nou comentari

Comparteix