MónTerrassa
Més parcel·les i accessibilitat: els nous reptes per a l’hort de Can Tusell
  • CA

L’hort urbà de Can Tusell té sobre la taula dos reptes importants: per una banda, obtenir més parcel·les; per l’altra, millorar l’accessibilitat a la zona. Aquestes dues prioritats van ser transmeses al regidor de Districtes i Equipaments, i president del Consell Municipal del districte 6, Noel Duque, en una visita recent a l’espai gestionat per l’Associació de Veïns de Can Tusell de Terrassa. El futur es veu amb il·lusió, ja que el projecte no ha parat de créixer des que va néixer l’any 2014, dins del programa Conreant Terrassa, de la mà de l’aleshores presidenta Dolores Martos en un terreny ubicat entre els carrers Gregal i Tramuntana.

El que va començar amb un terreny amb 14 parcel·les i el somni d’aconseguir posar-hi reg automàtic, s’ha acabat convertint en un espai “espectacular” amb 43 parcel·les que donen cobertura a més de quatre desenes de famílies que les cuiden, se n’ocupen i comparteixen els fruits que n’obtenen. És doncs un projecte que va més enllà de l’aposta per una Terrassa més verda, més sostenible i amb productes de proximitat, ja que ha aconseguit implantar una visió de cohesió social i afavorir la bona convivència. I és que a més de les famílies que hi participen, també hi ha una parcel·la comunitària, gestionada per l’Esplai La Fàbrica, i en la qual hi treballen els infants del barri.

Infants de l’esplai La Fàbrica de Terrassa treballant en l’hort de Can Tusell | La Fàbrica

Però el creixement ha estat tant notable que comencen a notar la manca d’espai, amb una llista d’espera cada cop més llarga. I per això, han demanat a l’Ajuntament poder ampliar el nombre de parcel·les aprofitant un solar que es troba a escassos metres. Per ara es troba en fase d’estudi per veure quina seria la millor opció. Des de l’entitat també tenen en ment un altre projecte de millora de l’hort urbà i que consideren igual d’important perquè ajudaria a diversos usuaris: instal·lar bancals que puguin ser cultivats per a persones que es troben amb mobilitat reduïda i/o cadira de rodes.

Hort urbà de Can Tusell | N.D.
Hort urbà de Can Tusell | N.D.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa