MónTerrassa
Més mastegots del PSC a Ballart, ara per les dades del Baròmetre
  • CA

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha fet la seva pròpia lectura del Baròmetre Municipal de 2021, acabat de sortir del forn, i apofita els resultats per carregfar els neulers contra l’equip de govern que formen Tot per Terrassa (TxT) i Esquerra Repunblicana de Catalunya, i especialment contra l’alcalde Jordi Ballart. Si des de l’Ajutament es posava énfasi en els aspectes positius i més optimistes, els socialistes giren la truita i incideixen en tot allò negatiu que diu l’estudi. Un document i dues realitats paral·leles, i certes les dues però vistes amb ulls i interessos diferents.

Un exemple clar: Els socialistes afirmen que la primera autoritat no té cap projecte: «La ciutadania està desil·lusionada amb la gestió de Ballart al capdavant del govern municipal. Un alcalde que no dóna resposta als problemes de Terrassa i que només està preocupat per les seves xarxes socials», ha conclòs el Primer Secretari dels socialistes egarencs, Alfredo Vega. El líder del PSC ha reblat que en la presentació del Baròmetre l’equip de govern va obviar o hi va passar de puntetes perquè, comenten, no responia als seus interessos. No cal oblidar que els partits ja comencen a engegar la maquinària electoral de cara a les eleccions de 2023. A poc més d’un any dels comicis, govern i oposición han de marcar línies i estratègies si volen afrontar el dia de les urnes amb possibilitats d’assolir bons resultats.

El primer secretari ha anat desglosant punts,. i ha destacat que a la pregunta de quina és l’actuació més positiva de l’Ajuntament en el darrer any, la resposta més escollida és «cap» (18,5%) i la segona és «No sap / No Contesta» (18%). «Això significa que el 36,6% de la població enquestada no identifica cap actuació positiva de l’Ajuntament en el darrer any». Pels socialistes aquestes dates «denoten la falta de projecte del govern. No hi ha idees ni pel present ni pel futur».

Pel que fa a la valoració que la ciutadania fa de la gestió, ha recordat que és del 5,4, en aquest cas un punt menys que al 2018. “La satisfacció de viure a la ciutat també ha disminuït, i els terrassencs consideren que la neteja, la seguretat, i la gestió de pandèmia són les actuacions més negatives de l’Ajuntament en el darrer any.

El 68% dels enquestats creuen que el servei de recollida d’escombraries està igual o pitjor que fa un any, el 64% considera que el manteniment i l’accessibilitat als espais públics està igual o pitjor, i el 61 que la ciutat està igual o pitjor ara que fa un any. “El baròmetre municipal confirma el que ja sabíem: a
Terrassa tenim un problema amb la percepció d’inseguretat. És el principal pels veïns/es de la ciutat, tant a nivell global com a nivell personal. Recordem l’eliminació del cos d’agents cívics que des del PSC vam crear a finals del mandat anterior. Vam advertir que era una eina que la ciutadania demanava als barris, però el Govern municipal sembla que té altres prioritats i
va decidir suprimir-la».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa