MónTerrassa
Més informadors per recordar les noves illes de vianants a Terrassa
  • CA

Aquest mes de novembre, els carrers d’entrada i sortida de les noves illes de vianants tornaran a veure aparèixer els informadors. Hi van ser a mitjans de setembre, en el moment de retorn a les escoles per ajudar sobretot als pares a orientar-los i indicar-los quins itineraris podien seguir per deixar les criatures als centres educatius, però també per advertir a la resta de conductors que es trobaven circulant per carrers fixats com a àrea de vianants. Aquesta és una de les noves mesures que des de la regidoria de Territori i Sostenibilitat es durà a terme per reforçar la campanya de sensibilització. No hi haurà les carpes però sí equips ubicats a les principals cruïlles d’accés.

I és que des del servei lamenten que “no tothom ha demanat ja les targetes identificatives que permeten l’accés a les illes per a residents i llogaters de places de pàrquing”. De fet, només un 45% dels habitatges ho ha sol·licitat, el que suposa unes 1.745 adreces. S’espera que en els pròxims dies, aquelles cases que encara no les hagin rebut ho facin, i demanen a la resta de famílies que pensin bé si les necessiten al més aviat possible.

D’altra banda, la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares, explica a Món Terrassa, que també s’incrementarà la presència policial en aquells encreuaments on s’hi produeixen més col·lapses en hores punta. Des del govern subratllen que s’ha reforçat la “senyalització vertical i a terra” per indicar els camins escolars i els límits de les àrees de vianants. I que s’han canviat algunes fases semafòriques, per exemple al carrer Topete o al passeig Comte d’Ègara, perquè la circulació sigui més fluïda en les entrades i sortides dels col·legis.

Alternatives per a dur els nens al col·legi

El govern és conscient que a dins de les zones de vianants s’hi troben fins a 10 escoles, algunes de les quals ja tallaven el seu carrer abans de la pandèmia, però moltes que s’hi han afegit arran de la pandèmia. Això ha implicat que els pares hagin de modificar recorreguts i, com a conseqüència, alguns dels carrers adjacents es vegin ara ocupats amb zones temporals de “descarrega” d’infants. Tot i que les cartes on s’informava dels carrers que es podien utilitzar, itineraris alternatius, zones d’aparcaments i parades d’autobús, a les famílies es van anar enviant des d’abans de l’estiu, no ha estat fins ara, al setembre, quan s’han trobat amb la nova realitat. Des de l’Ajuntament afirmen que els talls de carrers al voltant de l’entorn escolar, es mantindran, i que cal buscar alternatives.

D’aquí sorgeixen les zones d’aparcament “rotatori”, com les que es troben ubicades a tocar del pont del Cementiri Vell o al carrer Sant Quirze. També algunes a Baldrich o Topete. També el foment de camins escolars segurs. Tanmateix, des del govern també es mostren satisfets perquè hi ha hagut un increment notable de famílies que opten per portar o recollir la canalla a peu, amb bicicleta o amb vehicles de mobilitat personal. “Ha estat una de les tornades a l’escola més tranquil·les”, ha subratllat la directora de Mobilitat, Susi López, a Món Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa