MónTerrassa
Més esplais, tallers i serveis per al programa +Estiu a Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa aposta per consolidar el programa +Estiu, que va posar en marxa l’estiu passat per reforçar la vessant educativa dels casals i acollir sota una mateixa marca les iniciatives de les entitats sense ànim de lucre. El Consistori ha fet un pas endavant en la coordinació amb les entitats de lleure mitjançant un conveni, mentre que manté la línia encetada l’any passat d’afavorir les iniciatives d’altres entitats mitjançant subvencions. També ha tornat a organitzar tallers educatius per posar-los a disposició de les entitats que organitzin casals i, com a novetat, està preparant noves activitats pels mesos d’estiu, fora dels casals.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha disposat un sistema d’ajuts econòmics a través dels Serveis Socials, que s’han tramitat durant el mes d’abril i que cobreixen, segons el cas, una part o la totalitat de la inscripció i del servei de menjador. D’altra banda, quatre dels casals d’enguany seran dedicats específicament a infants i joves amb diversitat funcional, i a més es farà reserva de places i reforç de monitors a la resta de casals per tal que incorporin també persones amb necessitats especials. En total es preveu destinar un total de 300 places a persones amb capacitats diverses. Entre el suport a les entitats, els tallers educatius, les activitats que organitza directament i els recursos per garantir l’accés de tothom als casals, l’Ajuntament invertirà prop d’1’5 milions d’euros al programa +Estiu.

31 casals de les entitats de lleure

Aquest divendres s’obre el període d’inscripció als 32 casals que organitzen 15 entitats de lleure en conveni amb l’Ajuntament, amb unes 2.400 places en total. Les inscripcions s’han de fer directament a les entitats organitzadores. El centre d’interès serà enguany les emocions, per això portaran per títol genèric «Emociona’t». Els casals començaran entre el 28 de juny i el 30 d’agost i finalitzaran entre el 16 de juliol i el 10 de setembre, amb durades que van de les dues a les cinc setmanes. Tots els casals oferiran horari de matí, a partir de les 9h, i alguns faran també horari de tarda. La pràctica totalitat dels casals oferirà menjador opcional i tots inclouran en la seva programació visites a les piscines municipals.

A banda dels casals de les entitats de lleure de la ciutat, el projecte +Estiu recull també altres iniciatives de caire educatiu per part d’entitats sense ànim de lucre, com ara AFAs o altres entitats. L’Ajuntament ha obert una convocatòria de subvencions, que finalitza el 30 de maig, per tal de facilitar la implicació de les entitats que vulguin sumar-se al projecte. Properament es farà públic el llistat d’entitats, detalls dels casals que organitzaran, calendari, procediment d’inscripció, etc.

Tallers educatius i altres activitats

Com ja van fer l’any passat, els serveis d’Educació han organitzat tallers amb continguts educatius a disposició de les entitats. Els 34 tallers programats giren al voltant de les emocions, centre d’interès dels casals de les entitats de lleure. Els tallers tenen una durada de dues hores i es faran en grups de 10 persones. Cada entitat podrà demanar gratuïtament les sessions que necessiti. Per a la tinenta d’alcalde de Cicles de Vida, Teresa Ciurana, «d’aquesta manera s’afegeix un component educatiu addicional als casals, amb l’objectiu de multiplicar les oportunitats educatives i afavorir el desenvolupament de competències transversals i habilitats socials dels infants i joves». L’Ajuntament compta amb el suport econòmic del Pla de Millores d’Oportunitats Educatives (PMOE) de la Generalitat i l’Estat, que cobrirà part del cost d’aquest programa de tallers.

A banda dels casals, el projecte +Estiu inclou també altres iniciatives i línies d’actuació amb una vessant educativa, que s’estan acabant d’organitzar:

– Escoles Bressol: del 6 al 30 de juliol, algunes de les escoles bressol municipals oferiran casals oberts a tots els infants de zero a tres anys, siguin o no usuaris d’aquests centres durant el curs escolar.
– Un estiu de cine: durant el juliol es duran a terme a l’institut Ègara uns tallers per a joves relacionats amb el món del cinema, amb la col·laboració de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya.
– Pati hip-hop: activitats juvenils a l’Institut Ègara que s’allargaran fins el mes d’octubre.- Cursets de natació per a alumnat d’escoles de màxima complexitat, seleccionat pels mateixos centres. Previst pel mes de juliol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa