MónTerrassa
Més de 5.000 famílies de Terrassa seran beneficiàries d’una beca menjador
  • CA

Un total de 5.013 famílies de Terrassa han estat aprovades per rebre una beca menjador per al curs escolar 2021-22. D’aquestes cinc mil, 2.656 peticions tindran ajuts del 100% del cost del servei, mentre que 2.357 serà del 70%. L’Ajuntament de Terrassa ha rebut un total de 6.741 peticions, el que suposen 896 més que les recollides l’any passat.

Les peticions denegades, més de 1.200 han estat en la majoria dels casos perquè se superava el llindar d’ingressos familiars o pel capital immobiliari. Cal dir que el govern local ha decidit complementar enguany fins al 100% bona part de les beques menjador, que se sumen a les 279 aprovades inicialment pel Consell Comarcal del Vallès Occidenal. Així mateix, al llarg del curs es poden continuar presentant sol·licituds, que es valoraran segons els requisits establerts.

Les beques menjador tenen com a objectiu donar suport a les famílies que presenten situacions de risc d’exclusió social i vulnerabilitat, i que necessàriament han de fer ús del servei de menjador escolar per garantir que la canalla tingui un àpat saludable al dia. Un dels col·lectius en què es para més atenció és el de les famílies monoparentals. Aquest curs 2021-22, s’han rebut 2.642 sol·licituds en aquesta categoria, de les quals se n’ha aprovat la gran majoria (2.110), això sí, també de forma majoritària en la cobertura del 70% del cost del servei de menjador (1.362). Enguany s’ha seguit el protocol iniciat fa dos anys amb aquestes famílies: si tenen puntuació social i compleixen el requisit que en l’horari escolar estan treballant se’ls aprovarà el 100%, mentre que si no tenen puntuació social, però els ingressos són inferiors a 30.000€ anuals l’import de l’ajut serà del 70%.

Aquelles famílies que hagin estat denegades o que tinguin dubtes sobre si estan pendents d’adjudicació, poden demanar-ne una revisió a través del correu electrònic [email protected] indicant el seu número de telèfon perquè es posin en contacte amb elles. També a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa es podran presentar al·legacions i/o renúncies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa