MónTerrassa
Més de 2.000 infants i joves han participat als casals +Estiu de juliol a Terrassa

El passat divendres van finalitzar la majoria dels casals d’estiu organitzats a la ciutat per diferents entitats que compten amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, dins del programa +Estiu. Al voltant de 2.100 infants i joves han pogut gaudir durant el juliol d’una àmplia oferta de lleure educatiu a tots els districtes de la ciutat. Algunes entitats mantindran la seva activitat a l’agost i principis de setembre per tal de garantir l’oferta per a infants i joves d’educació infantil, primària i secundària durant totes les vacances escolars, amb prop de 500 places més. Aquest dilluns comencen sis casals i a finals d’agost quatre més, de manera que fins al 10 de setembre hi haurà oferta.

A banda de les entitats de lleure que tradicionalment organitzen casals, enguany l’Ajuntament ha atorgat subvencions a altres perfils d’entitats, ampliant així l’oferta de lleure educatiu a la ciutat: l’Associació Juvenil Sarau, al Col·legi Maria Auxiliadora, l’AMPA de l’Escola França i l’AFA Sala i Badrinas, als respectius centres. Una quarta entitat, l’Associació Oliva Blanca, ha fet casals al juliol a l’Escola Roc Alabern i en tornarà a fer a l’agost.

Casals educatius i inclusius

El programa +Estiu implica enguany, a més de les entitats organitzadores, els serveis de Joventut, Educació, Capacitats Diverses, Esports, el programa de Projectes Audiovisuals i els Serveis Socials, amb l’objectiu d’oferir a tota la ciutat casals de proximitat, amb continguts educatius, inclusius i que garanteixin que cap infant o jove es quedi sense gaudir del lleure estiuenc. En aquest sentit, els Serveis Socials municipals han becat parcial o totalment els infants i joves de les famílies en situació de vulnerabilitat que ho han sol·licitat. Les beques es van tramitar el mes de maig a través d’una nova convocatòria que recull tots els ajuts municipals per a activitats d’estiu.

Igual que l’any passat, l’Ajuntament ha tornat a organitzar tallers educatius (34, de diferents temàtiques) per posar-los a disposició de les entitats, oferint així continguts que enriqueixin la seva programació. Durant el juliol, els casals han acollit un total de 185 sessions de les diferents activitats del catàleg. Totes les sessions s’han fet en grups reduïts (10 persones) per raons de seguretat sanitària i per afavorir un entorn propici per treballar les emocions, que constitueixen el fil conductor de totes les activitats i el centre d’interès de tots els casals. De cara a l’agost, les entitats que continuaran fent casals han demanat un total de 32 sessions de les diferents activitats que ofereix l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa